Pentru că tot ce este frumos îi place şi lui Dumnezeu, nu pot să ascund faptul că multe frumuseţi din Judeţul Alba se datorează şi preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel( foto). Adevărul nu poate fi trunchiat şi consemnez faptul că datorită acestui <FÂNTÂNAR>, zestrea judeţului Alba s-a îmbogăţit cu frumuseţi unice şi unicate. Ne vom convinge în curând câte venituri vor aduce conservele de timp adunate din inimile şi izvoarele ascunse ale acestei părţi de ţară.
În cazul de faţă “savurăm” câteva idei de la doi buni prieteni, respectiv Bogdan Vasile Nicolae – Primar (PDL) şi Muntean Ilie – viceprimar (PP-DD) ai comunei Roşia de Secaş.
Bine aţi venit!
Ne bucurăm de interesul sau curiozitatea ta, vizitatorule şi te invităm să accesezi toate meniurile acestui site: http://www.rosiadesecas.ro ,pentru a descoperi comuna Roşia de Secaş, jud. Alba în toate aspectele sale. Departe de lumea dezlănţuită, această aşezare străveche păstrează încă tiparele arhaice ale vieţii, conservate cu grijă şi efort în Muzeul Satului şi transmise mai departe, spre viitor, prin reeditarea scenică a portului popular, a jocurilor, a cântecelor, a tuturor tradiţiilor populare.Comuna Roşia de Secaş dispune de un mare potenţial agro-turistic, din nefericire neexplorat încă, de aceea sperăm şi acţionăm concret în acest scop, pentru a atrage investitori autohtoni sau străini. Infrastructura este în curs de realizare. Eforturile noastre sunt îndreptate spre o mai bună administrare, spre găsirea unor oportunităţi de investiţii şi spre o mai eficientă promovare a comunei pentru a accede la un alt nivel de dezvoltare. Te rugăm să mai zăboveşti puţin, vizitatorule, dar şi să revii, virtual şi real, pentru a cunoaşte mai bine aceste locuri încărcate de istorie, cu o cultură populară foarte bogată, cu artişti populari talentaţi, cu oameni de cultură şi cu oameni simpli, animaţi de credinţa şi speranţa într-o viaţă mai bună… „Ceea ce trebuie încurajat într-o societate omenească sunt oamenii de caracter” M. Eminescu (ms. 2255)… Comuna noastră deţine un adevărat tezaur folcloric, artistic şi turistic, de aceea vom reactiva talentele şi capacităţile creatoare, pentru ca Roşia de Secaş să redevină o perlă a Văii Secaşelor, aşa cum consemna scriitorul Alexandru Lupeanu Melin în urmă cu un secol: „Între satele de pe Valea Secaşelor, Roşia de Secaş este fruntea.”
Comunitate, cinste cui te slujeşte!
Duminică, 12 mai, pe Câmpia Libertăţii din Blaj s-a desfăşurat prima etapă a celei de-a VIII-a ediții a Festivalului-concurs judeţean ,,Cultură pentru Cultură”. Echipa câștigătoare din acest an a fost comuna Roșia de Secaș, premiul doi a fost adjudecat de comuna Sancel, iar pe locul trei s-a clasat comuna Șpring. Evenimentul este un proiect unic în Europa şi are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de dezvoltare a turismului cultural în zonele istorico-etnografice ale judeţului Alba.
Concursul a fost urmat de un amplu program folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric al judeţului Alba, Ansamblul comunei Cergău, Ansamblul “Doina Aiudului” din Aiud, Ansamblul “Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş şi ansambluri de muzică şi dansuri populare din Blaj. Cea de-a VIII-a etapă a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” face parte din evenimentul „Sărbătoarea Libertăţii”, care se desfăşoară în perioada 9-18 mai, la Blaj.