“Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora LI SE PARE că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi “

eee

El care se ocupă de fiecare fir de păr,de fiecare pasăre si de toată creatia Sa,asteaptă cu nerabdare de la fiecare  o simtire,o dragoste,un gind ,un gest.Orice om când deschide gura înaintea Domnului, trebuie să se umilească în sine pentru această onoare. Orice om trebuie să se golească de sine şi să iradieze roua lecturii din Biblie, unde  musteşte si pulseaza  Voia Lui cea Bună, Desăvârşită, Completă. Spre deosebire de vorbele goale, aducătoare de vânt, promisiuni deşarte şi suferinţe cuibarite in voia omului, Dumnezeu întrupat în Cuvânt ne-a trecut spre Biruinţa Lui.Prin protejareascutului –singelui sau,ne-a trecut şi prin Marea Rosie şi prin Cuptorul Mistuitor, încins de şapte ori mai tare.

De aceea trebuie să credem că rugăciunea este un “dialog” viu,inflacarat,emotiv şi adevărat, plin de încredere, speranţă şi nădejde deplină dintre Creator şi omul rătăcitor. Nu trebuie să uităm niciodata  când ne rugăm, că i-am întors spatele Bunătăţii, Blândeţii, Dragostei, Adevărului şi ne-am luat după minciună, răutate, viclenie, suferinţă.

Aşa cum un om îi scrie o cerere  unui director viu, adevărat, neiconat,nu unuia mort,sau FOTOGRAFIAT,PICTAT,orice om poate scrie o cerere,  o rugaciune   Atotputernicul “director” al Universului, care este Viu   Adevărat,nelimitat,necartonat

 

 

Când deschidem gura înaintea Măreţiei şi Sfinţeniei Lui, să nu uităm că orice om nenăscut din nou are ca tată pe diavol, aşa cum ne-a dezvăluit Isuss în Ioan, cap 8/44. Când ne rugăm, să nu uităm că El ne ajută şi ne  vorbeşte fiecăruia dintre noi în fel şi chip prin fapte şi versete, dar noi nu ţinem cont de El;Desi  se ocupă de fiecare celulă în orice clipă, de orice trebuinţă,noi, doar din când în gând îi mulţumim. Oricine se roagă, trebuie, sincer, să creadă că El este viu, necartonat, neiconat şi ne ascultă cu nerăbdare şi cu mare plăcere. Aşa cum un om îi scrie o cerere  unui director viu, adevărat, nu unuia mort,sau doar FOTOGRAFIAT,PICTAT,cu atât mai mult rugătorul trebuie să creadă că îi scrie cu vârful inimii o rugăciune sinceră pentru Atotputernicul “director” al Universului, care este Viu şi Adevărat. Nu semnul crucii, nu crucea ori pictura aurită, iconată.El ascultă pe omul îngenuncheat. Isuss, CRUCIFICATUL, ne asculta şi El nu poate fi suplinit şi reprezentat nici de cruce, nici de pictură, nici de bani sau pomeni ori icoană.

 “Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata

 

… Din Matei, cap.6/5-15 învăţăm cum să ne rugăm şi în public, dar şi în ascuns, în liniştea, tăcerea, pocăinţa, umilinţa propriei inimi sau camerute:” Ci tu, când te rogi, intra în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. Învăţăm că din rugăciune nu trebuie să lipsească umilinţa datorată contrastului dintre Atotputernicia, Sfinţenia Lui şi micimea noastră .Nu trebuie să lipsească smerenia specifică întâlnirii dintre un fir de praf cu Măreţia Lui. Distanţa de la Cer la pământ şi contrastul dintre păcătoşenia pământească şi Neprihănirea Dumnezeiască se “întâlnesc” în Duh şi în Adevăr, numai prin intermediul Uşii Isuss. El este şi Păstorul gândurilor, sintămintelor, vorbelor noastre şi tot El este Filtrul prin care nu pătrunde la Tata nimnic omenesc,lumesc. Isuss, care este Totul Totului Tot, filtrează, transformă, converteşte orice gind omenesc; Prin El, ajungem la Tata cu fiecare cerere, rugă, mulţumire. Cine simte şi apreciază măreţia, bunătatea frumuseţea, utilitatea, dărnicia, iubirea şi gelozia lui pentru noi, nu poate să nu-i mulţumească şi să-l recomande oricărui prieten. Din modelul rugăciunii -Tatăl nostru -învăţăm importantă de a-l slăvi, preamari, sfinţi cu vorba şi cu fapta rostuită cu puterea dată tot de El prin Pâinea (hranitoare de fiecare zi),plămădită din tărie, milă, blândeţe, bunătate, iertare, dragoste şi din alte ingrediente veşnic hrănitoare, care nu se trec niciodată.” Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: “Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum …Amin!”Rugăciunea nu este o poezie rostită ca un papagal şi nici nu este o repetare a vorbelor scrise ori propovăduite .

 

  “Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, (  de a se ruga  ) s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mâna largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc:

“pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul, căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale. “(Iacov 1/5-8). Aşa cum toţi se nasc cu păcat, la fel, toţi, “nu ştim cum trebuie să ne rugăm.” (Rom.8/26). Să credem că noi am fost născuţi nu să fim batjocoriţi ,ci ca să fim mai mult decât Biruitori. Dar pentru asta  .” Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere căpăta; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul sau o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.” (Matei 7/7-12)

 

Rugăciunea ajunge pe masa de lucru a Tatălui pentru aprobare, numai “Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. Dar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre”

 

  „Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri” (Efeseni 6, 18) „Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul este neputincios.” (Matei 26, 41)  “Pentru cei care se roagă, trebuie să afle că nu este primită rugaciunea dacă nu iubeste pe dusman si daca nu il  iartă. Cine nu dă afară   judecarea, supărarea, răzbunarea, tulburarea sufletească, are şanse să se îmbolnăvească şi de cancer. Orice supărare, bârfă, clevetire, judecare sau neiertare din inima rugătorului, aduce stres, tulburări incurabile „Nu vă împovăraţi cu nici o grijă, ci întru toate, prin închinăciune şi prin rugă cu mulţumire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu. Şi pacea lui Dumnezeu, care covârşeşte orice minte, să păzească inimile voastre şi cugetele voastre întru Hristos Iisus.” (Filipeni 4, 6-7)

A ierta înseamnă a scoate afară şi a-I da Lui Isuss orice supărare, resentiment, răzbunare, oricefel de minie. Omul care iartă din toată inima şi iubeşte pe vrăjmaş,   leapădă şi sursa tuturor relelor, răzbunărilor.

Pentru că “Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” (Mat.21/22). Vom primi daca vom lasa pe Duhul Sfint sa ne inspire vorbirea,cererea sau rugaciunea .Caci “Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati, si nu aveti, pentru ca nu cereti. Sau cereti, si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre. Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.”(Iac.4/2-4)

 

Pentru că este aproape răpirea ALEŞILOR Lui, (căci de ” creştini senzuali” e plină lumea) “să ne rugăm intru pregătirea întimpinării, căci sigur”, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, că acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.” (Ioan 14/3)

 

Pentru că este plină lumea de creştini, de rugători, eu le reamintesc  ce sta scris in Biblie …Cine v-a invatat sa fugiti de minia viitoare Faceti dar fapte vrednice de Pocainta Voastra,domnilor” crestini “,Reamintim dîn Matei, cap 22, v.14:” Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi”. Aşadar, cine este de partea Domnului să se alipească de El, şi cine este de partea senzualităţii, să treacă în partea stângă. Să ne înflăcărăm rugăciunea de la Rugul Nestins,de la Focul Mistuitor.

Căci “Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iac.5/16). Pentru a ne hrăni din Pâinea rugăciunii, să lăsăm profesorul – Duhul Sfânt,  să intipareasca pe inima şi mintea alesilor  sai ce scrie în Biblie:” „Rugaţi-vă neîncetat. “(I Tesaloniceni 5, 17)
„Bucuraţi-vă în nădejde; în suferinţă fiţi răbdători; la rugăciune stăruiţi.” (Romani 12, 12).„Stăruiţi în rugăciune, priveghind în ea cu mulţumire …” (Coloseni 4, 2-4)…” şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că tot ce zice se va face, va avea lucrul cerut.   Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru că şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre. Dar, dacă nu iertaţi, nici Tatăl vostru care este în ceruri nu vă va ierta greşelile voastre.” “(Marcu 11/23-26)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1416454321984899&id=100008610346371&comment_id=1416739261956405&notif_t=feed_comment

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*