Români, nu va lasati leganati, caci deja ne-au fost votate 3 LEGI care ne bagă PUMNU-N GURĂ! ~Asociația Română a Cărnii sprijină integrarea pe piața muncii a tinerilor absolvenți de studii superioare din Galați ~ Locuri de muncă în Austria. Personal pentru nave, bone, programatori, oameni în construcții și un super-farmacist ~ Tehnologiile Aquastoc …

ewPrin papusarii de la Bucuresti,am primit de la globalistii totalitari -după legea „anti-legionară” (iniţiată de Crin Antonescu, fostul şef al PNL, la îndemnul şi sub „consultarea” Institutului „Elie Wiesel”) şi legea „Big Brother” (propusă şi susţinută, prin presiuni permanente, de către serviciile secrete), a trecut prin Senat, val-vîrtej, şi proiectul de lege „anti-defăimare” (depus de Liviu Dragnea, liderul interimar al PSD), care acum îşi aşteaptă rîndul, sub imperiul unei urgenţe aparent de neînţeles, la Camera Deputaţilor.

 

Români,nu va lasati leganati,caci deja ne-au fost votate 3 LEGI care ne bagă PUMNU-N GURĂ!

Toate aceste acte normative restrîng, cînd nu anulează pur şi simplu, drepturile noastre constituţionale. Unele pedepsesc delictul de opinie, altele instituie un control mai sever asupra persoanei. Ele vor forma un sistem nou, mai dur decît cel pînă acum. Unicul scop: anihilarea oricărei opoziţii la viitoarele măsuri politice împotriva ţării şi a poporului. Urmează, fără îndoială, un set de legi care să înmulţească şi consolideze „drepturile” minorităţilor de tot soiul, de la cele etnice la cele sexuale, accentuînd discriminarea pozitivă la care asistăm de o vreme. Pe acest fond, se profilează o strămutare de populaţii din Orient, de religie islamică, în România… Şi poate că nu numai din Orient.

De asemenea, am fost preveniţi, recent, de la cel mai înalt nivel, că Uniunea Europeană se va transforma într-un suprastat – din pricina diferitelor crize cărora nu le face faţă altfel, vezi Doamne -, cerînd statelor naţionale să renunţe la atributele suveranităţii lor: monedă (cele care încă au monedă proprie), apărare, politică externă… Înainte de proclamarea, cu ovaţii, bineînţeles, a Statelor Unite ale Europei este nevoie de înlăturarea oricăror surprize, gen votul contra „Constituţiei” UE dat olandezi şi francezi, în 2005, şi de irlandezi în 2008.

Aşa cum bine spunea Sorin Lavric, „corectitudinea politică”, această nouă ideologie totalitară, se instalează prin trei mecanisme: plutocraţie, birocraţie şi legislaţie. Le vedem astăzi în plină desfăşurare la noi. Iar opoziţia este insignifiantă. Mass media aservite fac ca totul să pară normal şi sănătos, pentru democraţie şi stat de drept


“Pregătește-te pentru viitor! –  stagii de practică pentru  studenți în domeniul agroalimentar”

COMUNICAT DE PRESĂ POST CONFERINŢĂ

 

Galați, Centrul de Afaceri Dunărea, 7 octombrie 2015, ora 16:00

 

Miercuri 7 octombrie 2015 a avut loc, la Galați, Conferința de finalizare a Proiectului „Pregătește-te pentru viitor! –  stagii de practică pentru  studenți în domeniul agroalimentar”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul Axei Prioritare 2 “Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii“, Domeniul Major de Intervenție 2.1. “Tranziția de la școală la viața activă“.

 

Asociația Română a Cărnii, în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați și partenerul transnațional din Spania Instituto de Formación Integral – IFI, au implementat în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 proiectul anterior menționat, având drept obiectiv general îmbunătățirea competențelor profesionale în rândul viitorilor absolvenți de studii superioare și asigurarea tranziției de la scoală la viața activă, în vederea creșterii gradului de ocupare pentru absolvenții din învățământul superior.

Grupul Țintă a fost format din 394 de studenți, 375 beneficiind de sesiuni de consiliere și orientare profesională și dintre aceștia 200 au participat la stagii de practică în unități din industria agroalimentară din Galați. Studenții care au obținut cele mai bune rezultate sunt răsplătiți cu premii în bani, iar 15 dintre ei au participat la o vizită de studiu în Madrid, Spania.

La conferință ne-am bucurat de prezența Dlui. Decan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, Dl. Prof. dr. ing. Petru ALEXE, studenți din Grupul Țintă, reprezentanți ai unităților economice unde s-au desfășurat stagiile de practică precum și reprezentanți mass media: RTV Galați, Radio România Actualități, Presa Galați-Brăila.

Acest proiect a reprezentat o bună ocazie pentru echipa noastră de a ne folosi energia și experiența în vederea pregătirii viitorilor absolvenți din domeniul industriei alimentare în a se integra mai ușor pe piața muncii. Rezultatele nu au întârziat sa apară: 6 studenți au fost angajați imediat după finalizarea stagiului de practică, iar zilele trecute, Universitatea a semnat un acord cu partenerul SC Patisgal SRL prin care 20 de studenți vor desfășura stagii de practică.

 

Întâlnirea din cadrul conferinței a fost interactivă, s-au prezentat rezultatele proiectului și opiniile invitaților legate de acest proiect.

 

Prof. dr. ing. Petru ALEXE – Decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați

“Dincolo de avantajul de a face practică într-o unitate de producție, dincolo de experienţa acumulată, vreau să vă spun că cel mai mare câștig al vostru a fost că ați căpătat încredere în voi înșivă. Și, privindu-vă în fotografiile din vizita de studiu din Spania, pot spune că sunteți la fel ca orice student european. Sunteți tineri, frumoși și deștepți, și nu trebuie decât să aveți puterea să îi convingeți și pe alții de asta”.

 

Ing. Claudia GHEORGHE – Îndrumător de practică S.C. Sophi Alex Pan S.R.L.

„A fost un proiect frumos, cu beneficii atât pentru studenți, cât și pentru noi, mediul economic. Unitatea noastră chiar a angajat un student dintre cei care au participat la practică. În calitate de Îndrumător de practică, am fost plăcut impresionată de faptul ca studenții erau foarte bine pregătiți din punct de vedere teoretic și dornici de a învăța lucruri noi.”

 

Cristina COVACIU – Student din grupul țintă

„Cu ce m-a ajutat pe mine consilierea în orientare profesionala? Sunt pregătită acum sa merg în fața unui angajator, am învățat sa-mi evidențiez abilitățile personale, am învățat prin stagiul de practică să lucrez în echipă. Angajatori caută acum și persoane rezistente la stres. Vizita de studiu a fost o experiența care a contribuit la dezvoltarea mea personală și intelectuală. Vizita la CIM ne va  ajuta în găsirea unei viziuni pentru viitor și astfel să ne atingem mai repede obiectivul.”

 

Claudia MOLOCEA – Student din grupul țintă

„Vizita de studiu din Spania a fost o șansa de a înțelege la fata locului temeinicia rezultatelor pozitive obținute prin profesionalism, pentru ca știu ca improvizațiile au trista reputație de a nu rezista în timp. Mulțumesc partenerilor, organizatorilor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect, profesorilor și experților însoțitori și în chip special d-nei prof. Maricica Stoica pentru tot efortul, implicarea și devotamentul dovedite pe parcursul derulării întregului proiect.”

 

Pentru afla mai multe despre proiectul nostru, vă invitam să vizitați portalul web www.agropractic.ro și pagina de facebook Pregătește-te pentru viitor!

 

CONTACT:

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A CĂRNII

DIRECTOR EXECUTIV: Vladimir MĂNĂSTIREANU

Telefon: 021.66.77.406

e-mail:   office@rma.ro

website: www.rma.ro

 

Locuri de muncă în Austria. Personal pentru nave, bone, programatori, oameni în construcții și un super-farmacist

Companii din Austria, una dintre cele mai dezvoltate țări din UE, au nevoie de forță de muncă. Prezentăm ofertele de joburi, în acest articol.

1. Muncitori pricepuți în montarea de rigips

Sunt oferite trei locuri de muncă. Cazarea este asigurată, muncitorilor li se face contract legal, asigurările medicale sunt plătite.

Salariul de început este de 900 de euro net, 1600 – brut. Toate detaliile despre acest loc de muncă, AICI.

2. Recrutări urgente pentru nave fluviale și maritime

Angajatori din Austria, dar și din Statele Unite ale Americii și Germania, caută 50 de persoane fără cazier judiciar pentru a lucra pe nave de croazieră.

Se caută: fotografi, vânzători, manageri de spa, video-operatori, bucătari, MC, ospătari, paznici, stewarzi, marinari, șefi de sală, personal pentru curățenie, frizeri.

Toate detaliile despre aceste locuri de muncă, AICI.

3. Bonă

Un inginer austriac caută bonă pentru cei doi copii ai săi, în vârstă de cinci, respectiv șapte ani. Bona are cazare asigurată și, pe lângă îngrijirea copiilor, trebuie să se ocupe de curățenia casei.

Toate detaliile despre acest loc de muncă sunt menționate AICI.

4. Programator

Este căutatată o persoană cu studii IT finalizate și cu experiență de cel puțin trei ani. Sunt necesare unele calificări speciale, explicate de angajator AICI.

5. Specialist în teste clinice

Este o poziție de top într-o clinică din Viena. Angajatorul își dorește o persoană capabilă să supravegheze desfășurarea de teste clinice în mai multe țări europene.

Cel ales va câștiga cel puțin 50.000 de euro pe an.

Toate detaliile despre acest loc de muncă sunt menționate AICI.

Alte joburi disponibile în Austria pot fi găsite AICI.

http://greatnews.ro/locuri-de-munca-austria-personal-pentru-nave-bone-programatori-oameni-constructii-si-un-super-farmacist/

Tehnologiile Aquastoc se bazeaza pe utilizarea unor produse care pe de o parte stimuleaza acumularea de  apa si elemente nutritive in sol.Pe de alta  parte au actiune directa asupra  metabolismului plantelor asigurand conditii de dezvoltare o perioada mai lunga de timp la un nivel optim, cu costuri reduse si consumuri mai mici de ingrasaminte si produse de protectia plantelor.Produsele AQUASORB au proprietatea de a absorbi mai mult de 400- 500 de ori greutatea lor in apa; AQUASORB – este un fixator de apa care, atunci cand este incorporat in sol sau in substrat, absoarbe cantitati mari de apa si nutrienti.

Spre deosebire de majoritatea produsilor care se hidrateaza, AQUASORB functioneaza in cicluri absobtie-eliberare de apa, retinand apa cu o forta ce nu permite evapotranspiratia, dar elibereaza apa si nutrientii suficient de usor ca acestia sa poata fi absorbiti de radacinile plantelor.

 Incorporat in sol Aquasorb: 

  • Reduce evaporarea apei la nivelul solului, pierderile de apa prin evaporare sunt reduse cu peste 90%, imbunatateste proprietatile fizice ale solurilor compacte printr-o mai buna aerare si prin modificarea agregatelor de sol imbunatateste capacitatea de retinere a apei de catre materia organica din sol si de catre particulele de argila
  • Creste capacitatea de retinere a apei pentru mai multi ani (pina la 5 ani). Frecventa si normele de de irigare pot fi reduse cu 50%
  • Sporeste dezvoltarea plantelor. Apa si nutrientii sunt retinuti in zona radacinilor si sunt disponibili in concentratii optime pentru plante o perioada de timp mai lunga
  • Limiteaza pierderile de apa si nutrienti determinate de levigare, retinand in stratul de pana la 25-30  cm apa si solutiile elementelor nutritive, putand absorbi, azot, fosfor, potasiu (100-150 de ori greutatea proprie) si astfel limiteaza cantitatea ce poate polua panza de apa freatica ; se poate reduce consumul de ingrasaminte cu 25-35%, fara a afecta nivelul recoltei
  • Protejeaza mediul impotriva secetei dar si a excesului de umiditate marind capacitatea solului de a retine apa dar si modificand circulatia apei in plan vertical; dupa cativa ani se distruge harpanul, permitand circulatia apei si dezvoltarea radacinilor sub adancimea de 28-30 cm pe solurile tasate, imbunatatind astfel permeabilitatea solului si in orizonturile inferioare
  • Intarzie atingerea coeficientului de ofilire al plantelor in sol cu pana la 7-8 zile, creste perioada activa a plantelor, mareste rata de supravietuire a puietilor si rasadurilor replantate, stimuleaza germinarea semintelor.
  • Modifica conductivitatea termica a solului reducand amplitudinea de variatie a temperaturii in sol cu 4-6 0C, asigurand conditii bune pentru activitatea microbiana si a radacinilor o perioda mai lunga in timpul zilei
  • Asigura o perioada mai lunga  conditii bune de umiditate in sol pentru lucrari cu discul , cu grapa si/sau pentru semanat : dupa incorporarea aquasorbului timp de 5 ani nu mai este necesar aratul
  • Influenteaza favorabil activitatea microorganismelor din sol asigurandu-le o perioada mai lunga apa si elementele minerale necesare: stimuleaza activitatea bacteriilor gram pozitive si modifica raportul dintre diferitele genuri de micromicete, cu efect favorabil in mineralizarea resturilor vegetale  si  in acumularea de materie organica in sol si asupra mobilitatii elementelor minerale .

Cantitile de AQUASORB recomandate in functie de cultura:

Planta

Cantitate

U.M.

Doza optima

 Arbori, arbuşti

10 – 50

g/gaura

1-1,5 kg/m3 sol

 Ronduri cu  flori

2,5-3,0

g/l sol

2,5 kg/ m3 sol

 Flori in ghivece

2,5-3,0

g/l sol

2,5g/l sol

 Fragi, căpşuni

2,5

g/m² sol

2,5 g/ gr/m² sol

 Roşii, ardei, salată, legume in solar si sere

3-5

g/m² sol

 5g/m² sol

 Peluze,gazoane

5-10

g/m² sol

7,5g/m² sol

Culturi agricole

10-50

Kg/ha

20 kg/ha

Utilizarea Aquasorb permite sporuri de recolta de 10-25% la cereale, de 15-50% la legume in camp si 35-100% la culturi in solarii si sere.

Rezultatele noastre arata ca Aquasorb determina:

– cresterea umiditatii in sol la adancimea de 15-25 cm cu 2-3%

–    cresterea ratei de supravietuire a pomilor dupa altoire cu peste 50%

–    cresteri de productie de 10-35% la porumb in cultura neirigata

–    sporuri de recolta la floarea soarelui de 25-40% in cultura neirigata

–    reducerea cheltuielilor prin eliminarea lucrarii de arat incepand cu anul II al ciclului de cinci ani

–    creste numarul de microorganisme din sol si intensifica activitatea acestora, modifica raportul dintre principalele specii si genuri cu efect favorabil aspra acumularii de materie organica in sol.

Flobond  este un polimer de acrilamida si potasiu care in solutie apoasa formeaza un gel care adsoarbe pariculele fine de argila din sol si astfel impiedica migrarea acestora odata cu apa de ploaie sau de irigat in exces, reducand erodarea terenurilor si inlatura crusta de la suprafata solului ; reduce eroziunea cu pana la 95%, creste rata de germinatie cu pana la 35% pentru plantele sensibile la solurile incrustate (ex. culturi leguminoase).

Reduce spalarea elementelor nutritive(ex. cu 84% pt. fosfati si nitrati). Prin descompunere in sol elibereaza cantitati mici de NH3 si ioni de potasiu, K+ , fara reziduuri toxice.

LIGNOHUMATUL DE POTASIU  AM

Lignohumatul de potasiu este un amestec de humati de potasiu ai acizilor humici si fulvici, completat cu microelemente. Este un stimulator de crestere natural, ecologic, utilizabil in solutii active la concentratii reduse : 0,01-0,02% . Se poate utiliza prin aplicare sub forma de ligno- ingrasaminte si prin apa de irigare in sol, la tratamentul semintelor, tratamente foliare simple sau in combinatie cu produse de protectia plantelor.

In sol lignohumatul are ca efect:

–    Cresterea capacitatii de retinere a apei : in sol substantele humice pot forma structuri care pot absorbi cantitati mari de apa (de 7 ori volumul propriu). Lignohumatul de potasiu determina cresterea capacitatii de stocare a apei si posibilitatea cedarii acesteia radacinilor plantelor in perioadele secetoase.

–    Determina modificarea legaturilor cu argila si restructurarea agregatelor de sol, cresterea porozitatii si permeabilitatii solului atat pentru aer cat si pentru apa, cu efect favorabil asupra activitatii microorganismelor din sol cat si asupra aprovizionarii plantelor cu apa si elemente nutritive; in soluri nisipoase humatii pot lega particulele de nisip imbunatatind capacitatea acestor soluri de a retine apa

–    Mediaza degradarea sau inactivarea unor substante toxice ca fenolii, antibioticele, pesticidele realizand compusi care sunt degradati total prin activitatea microorganismelor din sol

–    Neutralizeaza pH-ul solului, determinand tamponarea solului atat in cazul unui sol acid, cat si in cazul solurilor bazice, modifica solubilitatea elementelor fertilizante

–    Inactiveaza activitatea fitotoxica a metalelor grele, cu ionii acestora formeaza compusi insolubili stabili, protejand astfel plantele si mediul de actiunea acestora

–    Mediaza solubilizarea si mobilitatea unor elemente nutritive (N,P,K, Fe, etc.)  si absorbtia mai rapida a acestora la nivelul radacinilor

–    Influenteaza activitatea microorganismelor din sol, determinand cresterea numarului total de bacterii, micromicete si fungi, stimuland astfel procesele de acumulare de materie organica

Lignohumatul de potasiu la plante determina:

–    Reducerea tensiunii superficiale si marirea permeabilitatii membranelor celulare ce determina imbunatatirea gradului de absorbtie a nutrientilor minerali din sol

–    Mareste receptivitatea frunzelor pentru diferite substante active aplicate foliar: ferilizantii, pesticidele sunt mai rapid metabolizate in plante cand sunt aplicate foliar impreuna cu lignohumat

–    Accelereaza fotosinteza si stimuleaza acumularea de clorofila in partile verzi ale plantei

–    Stimuleaza germinatia si cresterea plantulelor dupa rasarire mai ales cand este utilizat pentru tratamentul semintelor

–    Are rol protector al tesuturilor si este util ca agent antistres la tratamentele foliare cu diferite produse de protectia planelor, sau pentru diminuarea efectelor negative ale grindinei, gerului sau secetei asupra frunzelor

–    Are efect fungicid: imbunatateste semnificativ starea de sanatate a plantelor marind imunitatea acestora la actiunea fungilor sau a altor agenti ce provoaca boli si astfel se poate reduce numarul de tratamente fitosanitare

–    Stimuleaza acumularea de substante si determina cresterea masei de radacini, frunze si tulpini cu efect final in cresterea productiei si imbunatatirea calitatii acesteiaRezultatele noastre arata ca utilizarea lignohumatului aplicat prin incorporare in sol si foliar ca si prin tratamentul semintelor determina cresteri mari de recolta, cu conditia ca plantelor sa li se administreze cantitati suficiente de ingrasaminte minerale si sau organice.Lignohumatul joaca rolul de stimulator de crestere . De ex. In conditiile anului 2012 pe fondul unei fertilizari cu 150 kg ingrasaminte complexe (N,P:18,46) si 150 kg uree din care 50 kg aplicate toamna, lignohumatul aplicat foliar odata toamna si odata primavara – administrat impreuna cu ierbicidele – a determinat un spor de productie de1600 kg/ha la grau,( Productie  martor – 3700 kg/ha)

VITALIC – stimulatorul pentru plante prezentat sub formă de concentrat lichid dizolvat în apă este destinat creşterii recoltelor şi calităţii produselor agricole. VITALIC  are un efect pozitiv  asupra transferului plasmei în celulele plantelor în care pătrunde, datorită, în special, conţinutului  de săruri ale acizilor huminici şi fulvici, care sunt conţinute în lignohumat.

Complexul de săruri potasice ale substanţelor menţionate (nitro-guayacolat,nitrofenolaţi şi lignohumat) îmbunătăţeşte dezvoltarea sistemului radicular, absorbţia substanţelor nutritive şi intensifică creşterea plantelor. Tratamentul înainte de înflorire are un efect substanţial asupra germinării polenului, stimuleaza formarea fructelor şi seminţelor, şi de asemenea îmbunătăţeşte maturarea acestora. Stimulatorul  VITALIC ajută plantele să depăşească stresul, de exemplu, în cazul supradozelor de pesticide, îngheţ, vătămări mecanice etc.Au fost elaborate tehnologii de cultura si instructiuni de aplicare a produselor pentru diferite domenii: pentru cereale si culturi de camp, pentru pomi si vita de vie, pentru flori si legume in solarii sau sere, etc. si acestea  vor fi distribuite odata cu produsele, iar reprezentantii firmei asigura consultanta de specialitate.

S.C AGROAQUASTOC SRL este unicul distribuitor  al produselor si dreptul de a implimenta tehnologia  Aquastoc ii apartine. Reprezentanti:

Estul tarii – Iasi  : ing. Nicolae Gangan   tel. 0757 385 445

Vestul tarii-Craiova: Chim.Dr. Cornel Naidin  tel. 0720 064 145

Consultant pentru plantatii pomicole : ing. Berzoi Iurii tel 0742 154 811

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*