Alimente-medicament

descărcare“Alimentele trebuie să ne fie medicamente, iar medicamente trebuie să ne fie alimentele.” – Hypocrate. Pentru o dietă sănătoasă, putem alimente „miracol”, precum: polenul, mierea de albine, grâul, drojdia de bere, iaurtul, pătrunjelul.

Astăzi vorbim despre POLEN. Polenul asociat cu puţină miere, asigură creşterea organismului. Un grup de cercetători ruşi au identificat nu mai puţin de 27 de elemente în compoziţia sa. Analiza biochimică arată că în conţinutul său se găsesc proteine, zaharuri, substanţe minerale, oligoelemente, toate vitaminele şi, în plus, fermenţi biochimici, hormoni, factori de creştere, pigmenţi. Aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant, el redă în numai câteva zile vigoarea şi bucuria persoanelor deprimate, obosite şi surmenate. Uşor laxativ, el dezintoxică organismul, iar consumul său sistematic permite să se evite îmbătrânirea prematură. Polenul provoacă, de asemenea, o creştere rapidă a cantităţii de hemoglobină din sânge. Examenele de laborator au permis să se constate că în anemii, numărul globulelor roşii creşte cu aproximativ 500.000/mm3 de sânge, după absorbţia timp de o lună a unei linguriţe de polen zilnic. La convalescenţi şi bătrâni, polenul determină o creştere în greutate. Această acţiune este însoţită de un efect energizant. Raţia cotidiană normală de polen este de la o jumătate de linguriţă la o linguriţă. Efectele maxime se obţin atunci când polenul este luat dimineaţa, după toaleta obişnuită, pe stomacul gol. El trebuie ţinut în gură şi mestecat îndelung, chiar dacă se va topi repede. În acest fel, pe lângă o excelentă asimilare în organism, el va ajuta la igienă şi sănătatea cavităţii bucale. După ce a fost luată întreaga cantitate de polen, timp de 30 minute, nu trebuie să se mănânce şi nici să se bea ceva. Este recomandat în toate bolile, cu excepţia diabetului şi este un bun adjuvant în terapia cancerului.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*