V-am “ajutat” sa va integrati in marea familie agricola,acum descurcati-va …caci ministrul D. Constantin “va deschide o lista neagra…
B)
Abia dupa 20 de ani oamenii afla ca au fost pacaliti de bănci
C)
Fermierii ar putea depune proiecte tot anul fără întrerupere
D)
Cum poti deveni apicultor de success?
E)
Preşedintele François Hollande poate sa invete 7 ore de la Fermieri !
F)
Agricultorii din Grecia au dat foc steagului UE
A)
V-am “ajutat” sa va integrati in marea familie agricola,acum descurcati-va …caci ministrul D Constantin “va deschide o lista neagra…
Desi fermierii din Romania nu sunt ajutati sa fie capitalizati,desi primesc printre cele mai mici subventii din Europa,totusi sunt lasati la voia sortii sa concureze cu prosperii fermieri din alte tari.Mai mult,conform unei directive europene, nasita in decembrie 2013,fermierii din UE vor fi subvenţionaţi doar dacă desfăşoară activităţi de producţie agricolă propriu-zisă.Aceasta este doar o conditionare de fatada…, pentru care “se va deschide o listă neagră a deţinătorilor de terenuri care nu se încadrează în aceste criterii,” a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, aflat într-o vizită în judeţul Cluj.
B)
Abia dupa 20 de ani oamenii afla ca au fost pacaliti de bănci
Scrisoarea BNR privind produsele de economii unde deponenţii pierd bani a avut ca scop o mai mare transparenţă din partea băncilor.
Asta pentru ca orice client să cunoască exact costurile, afirmă directorul Direcţiei Supraveghere, Nicolae Cinteză, opinând că majorarea comisioanelor a fost “o păcăleală”, potrivit Mediafax.”La nivelul Băncii Naţionale a României s-au primit o serie de sesizări care vizează aspecte privind modalitatea prin care unele instituţii de credit procedează la modificarea dobânzilor bonificate la sursele atrase la termen de la populaţie în sens descrescător concomitent cu majorarea nivelului comisioanelor practicate generând, astfel, situaţii în care suma care revine deponentului (depozit plus dobândă aferentă) la momentul lichidării este sub valoarea depozitului la data constituirii “Văd după reclamaţiile pe care le primesc. Sunt grosolane. La reclamaţii mă uit mereu când îmi vine mapa, pentru că afli multe lucruri de acolo“, a adăugat şeful supravegherii de la BNR”.
C)
Fermierii ar putea depune proiecte tot anul fără întrerupere
Ministerul Agriculturii consideră că fermierii ar putea depune proiectele pe agricultură pe tot parcursul anului, nu doar în intervale stabilitate, așa cum a fost până acum .Astfel s-ar putea reduce birocrația, iar fermierii nu vor mai avea perioade scurte de depunere.
„Discutăm să implementăm un fel de depunere permanentă cu evaluare trimestrială. Se depun proiecte tot anul și la fiecare trei luni de zile evaluăm proiectele care s-au depus în acea perioadă astfel încât să nu mai fie un efort uriaș din partea fiecăruia să se încadreze într-un anumit termen. Nu intră în primul trimestru, atunci intră în trimestrul doi”, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
D)
Cum poti deveni apicultor de success?
In afara de cursurile facute la Camera Agricola,un debutant care dorewste sa demareze o afacere în apicultură ar trebui să se uneniceasca lângă un apicultor cu experiență. Totodata, trebuie să aibă acces la o bază meliferă bună (resurse de nectar din raza de zbor a stupinei)sa deprinda cu tehnologia de crestere, a patologia albinelor , transportul pe distanțe mari a stupilor, de câteva sute de kilometric.Pentru inceput, sunt necesare 5-10 familii de albine, ceea ce presupune o investiție de până la 1.500 de euro. Suma poate fi amortizată în decurs de până la doi ani.
Costul unei familii ajunge la 400-500 de lei,la care se adauga investiții in faguri, ramele din stupi, respectiv tratamente anuale pentru diverse boli. Astfel, în cazul a zece familii de albine costurile anuale nu depășesc 200-300 de lei.Bineinteles ca unui apicultor daca nu ii place aceasta meserie,nici albinele nu prea trag …a miere
E)
Preşedintele François Hollande poate sa invete 7 ore de la Fermieri !
Salonul Agriculturii de la Paris a fost inaugurat sîmbǎta trecutǎ de preşedintele François Hollande .Acesta şi-a petrecut şapte ore de discutii,analize ,studii cu fermierii şi vizitând diversele standuri.
Potrivit RFI, Anul trecut Salonul Agriculturii a fost vizitat de 700 000 de personae.Numai ca diversitatea si bogatia celor expuse la Salon, ar putea sǎ atragǎ anul acesta peste un million de persoane.
Potrivit unor sondaje, 80 la sutǎ dintre francezi considerǎ cǎ agricultura este o şansǎ pentru economia francezǎ, iar 72 la sutǎ dintre francezi considerǎ ca fiind absolut necesarǎ subvenţionarea agriculturii pentru menţinerea unei Franţe rurale.
F)
Agricultorii din Grecia au dat foc steagului UE
Mii de fermieri au ocupat din nou străzile Atenei, după ce guvernul a anunţat că vrea să mărească taxele pe venituri şi terenuri. Reprezentanţii fermierilor s-au întâlnit de mai multe ori cu ministrul Finanțelor în încercarea de a ieși din impas, însă, negocierile nu au dat rezultate.
Fermieri din întreaga țară au luat cu asalt Ministerului Agriculturii. Demonstranții au mărșăluit prin capitală au înconjurat clădirea Parlamentului şi au ars un steag al Uniunii Europene.
“Cei care cred că fermierii sunt bogaţi ar trebui să vină să le arătăm căt de greu poţi face un mic profit scria un dicton dintre multe altele.Spre deosebire de romanii nostril,in sprijinul fermierilor au venit şi sindicaliştii dar şi mai susținători din diferite domenii de activitate.