1- Pentru detoxifiere putem prepara un ceai, folosind 2 lingurite de curcuma, o lingurita de ghimbir ras, o jumatate de lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de extract de vanilie, un varf de lingurita de piper negru, putin lapte de cocos (sau orice alt tip de lapte) si o lingura de miere.
Umple o cana cu apa fiarta, adauga curcuma si ghimbirul, acopera si lasa la infuzat timp de 10-15 minute, amesteca scortisoara, piperul, vanilia si mierea. Apoi umple cana cu lapte si amesteca. Pentru o alta reteta de ceai detoxifiant, ai nevoie de: 4 linguri de frunze de papadie, 3 linguri de radacina de papadie, 2 linguri de radacina de brusture, 3 linguri de seminte de armurariu, 4 linguri de pau d’arco, 4 linguri de coada-calului, 3 linguri coada soricelului, 5 linguri de frunze de urzica, 4 linguri de patlagina. Daca nu poti sa gasesti toate ingredientele din lista, desi majoritatea sunt disponibile in magazinele naturiste, pastreaza totusi proportiile recomandate. Combina toate ierburile in cantitatile mentionate si pastreaza-le intr-un borcan de sticla, la loc racoros si uscat.O alta reteta de ceai detoxifiant include ghimbirul ce are multe proprietati benefice pentru tractul digestiv, actionand ca anti-inflamator si contribuind la sanatatea pielii. Curata si taie o radacina de ghimbir si adauga bucatile in apa fierbinte, dupa care adauga suc de lamaie. Este un ceai perfect pentru dimineata, pentru a curata ficatul inainte de micul dejun.Un mod foarte usor de a incorpora curcuma in alimentatia zilnica este printr-un ceai reconfortant si detoxifiant. Are un gust usor dulce, usor condimentat, dar foarte delicios. Curcuma vindeca, curata si detoxifica organismul, avand totodata o lista lunga de beneficii pentru sanatate.
2-Cum scapi de anemie
Anemia consta in primul rind in deficienta de fier. Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei, o substanta care transporta oxigenul in sange, iar lipsa acestuia poate afecta producerea celulelor rosii.
In cele ce urmeaza va voi oferi o metoda care va ofera rezultate excelente in normalizarea fierului in sange si, prin urmare, prevenirea anemiei care conduce la epuizare si oboseala cronica. Odata ce veti incepe sa-l utilizati, veti vedea efectele intr-un timp foarte scurt!
Ingrediente:
– 400 de grame de miere
– 50 grame de seminte de urzica
– 2 lamai
– 100 grame de migdale nesarate
Mod de preparare:
– Zdrobiti migdalele si macinati-le fin.
– Stoarceti cele doua lamai si colectati sucul
– Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele, mierea, semintele de urzica, sucul de lamaie si migdalele.
– Se amesteca tot continutul foarte bine, apoi se toarna intr-un borcan de sticla cu capac, si se pastreaza la frigider.
Cum se consuma:
– Consuma-l de 3 ori pe zi, de preferinta inainte de mese.
– Rezultatele se vor vedea dupa 2 saptamani de utilizare.
3- Poti scapa de carii in mod natural
Rezultatele studiului desfasurat in anul 2012 de o echipa de cercetatori de la Institutul de Tehnologie Athlone (AIT), din Irlanda, te vor convinge pe deplin. Acestia au descoperit ca uleiul de nuca de cocos distruge bacteriile care cauzeaza aparitia cariilor si a infectiilor cavitatii bucale fara efecte secundare. Printr-un simplu tratament zilnic de clatire orala, functiile sale sunt multiple. Are proprietatea de a elimina toxinele din organism, intareste imunitarea organismului, elimina durerile dentare si durerile de cap, previne aparitia afectiunilor cardiovasculare si a celor renale si multe alte tipuri de afectiuni mai mult sau mai putin cunoscute. In plus, dincolo de toate aceste beneficii, uleiul de nuca de cocos este o modalitate de albire a danturii foarte eficienta.Pune in cavitatea bucala doua lingurite de ulei de nuca de cocos. Poti mesteca uleiul sau poti sa astepti pana se topeste si devine lichid. De indata ce a devenit lichid, plimba-l prin intreaga cavitate bucala timp de 20 de minute si la sfarsit scuipa-l.In cel mult o luna de zile, cariile dentare vor fi o poveste veche.
4-Putem pastra parul cu ajutorul cepei!
Orice om pierde pana la 100 de fire de par in fiecare zi. In cazul in care acest numar creste, fie din cauza stresului sau a vietii nesanatoase, fie din cauza schimbarilor hormonale sau a dietei defectuase, acest proces poarta numele de calvitie sau alopecie.Va recomandam sa consumati ceapa, cat mai multa ceapa. De ce ceapa? Pentru ca ceapa este bogata in sulf, iar atunci când este consumata in mod regulat, va ajuta la productia de colagen, intarind firul de par, protejandu-l si ajutandu-l sa creasca mai repede. Ceapa hraneste scalpul si foliculii parului, iar atunci cand ceapa este aplicata direct pe scalp, ajuta la cresterea circulatiei. De asemenea, ceapa are proprietati antibacteriene, fiind un foarte bun antioxidant producator de catalaza. Datorita acestei proprietati ceapa va ajuta sa scapati de infectii si bacterii, va consolida structura firului de par, astfel creandu-se conditii mult mai bune pentru parul tau, nu doar sa creasca ci si pentru a fi sanatos si puternic.
Iata retata :
Curatati cateva cepe, apoi bagati-le la storcator. Aplica sucul rezultat direct pe scalp si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute,apoi spala-te pe cap in mod obisnuit.Repeta procedura timp de 15 zile pe luna, 6 luni pe an si te vei alege cu o regenerarea a intregului scalp.
Pasta de ceapa
Ceapa amestecata cu miere face minuni scalpului. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ¼ de cana de suc de ceapa cu o lingura de miere, pana cand vei obtine un preparat omogen. Aplica aceasta pasta direct pe scalp si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Dupa scurgerea timpului, spala-te bine pentru a indeparta amestecul. Repeta procedeul timp de 30 de zile si vei combate destul de repede efectele calvitiei.
5 -Cine face din paducel un prieten al inimii este vindecat
Paducelul este o planta medicinala cunoscuta astazi indeosebi pentru beneficiile sale asupra inimii si a aparatului circulator. Se spune ca din ramurile spinoase ale paducelului a fost impletita coroana asezata pe capul lui Isus Christos
Cum recunosti paducelul
Exista mai multe specii de paducel, toate facand parte din familia Rosaceelor, foarte asemanatoare ca aspect si beneficii terapeutice, cele mai cunoscute fiind Crataegus Monogyna si Crataegus oxycantha. De aceea planta se prezinta in forme ce varieaza de la arbusti la arbori inalti de 3-8 m, spinosi cu coroana rara, pendenta, ajungand de multe ori la suprafata solului. Frunzele sunt rombic- ovate, lungi pana ;a 5-7 cm, lucitoare pe fata superioara. Florile sunt albe cu petale rotunde adunate in manunchi.. Ceea ce noi numim fructe sunt, ca si in cazul macesului, fructe false provenind din receptacul. Sunt ovoide, rosii de 7-10 mm, carnoase.
Substante active
Florile si frunzele contin: acid crategic, acid ursolic si oleanolic, derivati de natura flavonoidica (hiperozidul, leucoantocianidina, heptaoxiflavonbiozid cu actiune cardiotonica, acid cafeic, sorbitol, vitamina C, etc), amine, ulei volatile, taninuri, pectin, saruri minerale, etc…
Fructele contin: taninuri, vitaminele B si C, antociani, flavonoizi, acid tartric, citric, ursolic, nicotinic, sorbitol, colina, glucoza, fructoza, pectin, ceara, ulei gras, substante minerale;
Propietati terapeutice
Un studiu realizat in mai multe spitale din SUA a urmarit 136 de persoane cu insuficienta cardiac clasa a II- a (caracterizata prin scaderea fortei de contractie a inimii si simptomatologie la efort mediu- respiratie ingreunata, edeme ale membrelor inferioare) carora li s-a administrat extract de paducel sau placebo. La sfarsitul celor 8 saptamani de tratament toti pacientii care au primit ectract de paducel au inregistrat cresterea fortei de contractie a inimii precum si diminuarea simtomatologiei.
Toate preparatele din paducel au insusirea de a regla tulburarile nervoase ale inimii, exercita o actiune calmanta asupra sistemului nervos, avand in acelasi timp si proprietatea de a scadea putin tensiunea arterial, astfel:
- Preparatele din paducel au o actiune tonica asupra muschiului inimii, ducand la o crestere a capacitatii acestuia de a se contracta si de a pompa sangele in organism;
- Ajuta la dilatarea arterelor coronare, ceea ce duce la o mai buna irigare a inimii;
- Contribuie la economisirea consumului de oxigenului de catre miocard;
- Datorita prorietatilo sale antiaritmice, paducelul pate sa regleze unele tulburari de ritm cardiac;
- Contribuie la scadrea tensiunii arteriale;
- Are efect sedativ asupra sistemului nervos;
- Contribuie la imbunatatirea memoriei datorita unei mai bune irigari a creierului.
Indicatii terapeutice paducel
Este indicat consulmul de paducel pentru:
- insuficienta cardiaca moderata si tulburari de ritm cardiac pe fond nervos;
- restabilirea tensiunii normale, fiind util atat in hipertensiune cat si in hipotensiune, datorita actiunii sale duale, de sedativ cardiac si detonic cardiac;
- angina pectorala- ii reduce simptomele;
- reduce riscul de degenerare al vaselor de sange datorita actiunii antioxidante a flavonoidelor;
- imbunatatirea memoriei;
- calmarea sistemului nervos;
- tulburari circulatorii la persoanele in varsta si la cele slabite. Studii facute in Franta arata ca administrarea a 2-3 cani pe zi de ceai de paducel, in cure de foarte lunga durata (6 luni minimum), previne aparitia sau agravarea bolilor de inima si a bolilor vasculare, previne depresia si alterarea capacitatilor mentale ivite odata cu varsta.
Modalitati de folosire
Ceai- intr-o cana de apa se pun la macerat, vreme de 8-10 ore, 3-6 linguri de pulbere de paducel, dupa care lichidul se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca un sfert de litru de apa, vreme de doua minute, dupa care se lasa sa se raceasca. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ jumatate de litru de infuzie combinata, care se administreaza pe parcursul zilei
Se foloseste pentru :
- diminuarea nivelului colesterolului : Se recomanda un litru pe zi, vreme de 3-4 saptamani.
- reumatism degenerativ, dureri articulare – se administreaza ceaiul de paducel, cate un litru pe zi, in cure de 3-4 saptamani.
- nevroze, stari de anxietate, atacuri de panica – se beau trei pahare pe zi, de regula, pe stomacul gol, cu 15 minute inaintea meselor principale.
- pulbere:se obtine prin macinarea fructelor uscate. Se administreaza cate o lingurita rasa de 3 ori pe zi in cure de 3 saptamani cu pauza de o saptamana.
Se foloseste pentru:
- scaderea colesterolului sanguin,
- in sechele postinfarct miocardic,
- alte tulburari cardiace sau nervoase;
- Tinctura -se prepara din fori sau fructe de paducel care se aseaza intr-un borcan fara sa se inghesuie, peste care se toarna alcool de 70 de grade si se lasa la macerat 3 saptamani , apoi se filtreaza si se imbuteliaza in sticle ermetic inchise care se depoziteaza in incaperoi intunecate si reci; se administreaza cate o lingurita de 3- 4 ori pe zi.
Se foloseste pentru :
- hipertensiune,
- cardiopatie ischemica,
- angina pectorala,
- nevroze cardiace, tahicardie,
- insuficienta cardiaca,
- ateroscleroza,
- prevenirea infarctului,
- tratarea insomniei
- extract:Se obtine din tinctura de fructe de paducel, din care se evapora complet alcoolul, ramanand o pulbere rosietica fina, dulce-acrisoara si extrem de concentrata in principii active, de 5-6 ori mai multe principii active decat simpla pulbere, care sunt asimilate integral de organism si nu doar in proportie de 25%, ca in cazul acesteia.Pentru un dozaj corespunzator, poti folosi comprimate cumparate din farmacie.
Se foloseste pentru:
- angina pectorala – o doza de 400 mg de extract de paducel, luata de 3-4 ori pe zi, duce la rarirea frecventei crizelor cardiace dureroase, dar si a intensitatii acestora.
- hipertensiunea arteriala – se administreaza cate 1000-1200 mg pe zi, in cure de 40-60 de zile, urmate de 14-21 de zile de pauza, dupa care administrarea se poate relua.
- tulburari specifice premenopauzei (bufeuri, palpitatii, stari de neliniste si nervozitate) – se face o cura cu extract de paducel, din care se iau 1200 mg pe zi, pe o perioada de 30 zile, cu 4 zile de pauza. Tratamentul da rezultate exceptionale atunci cand este asociat cu dieta lacto-vegetariana, cu multe cruditati.
- hepatita – administrarea extractului de fructe de paducel duce la unii pacienti la ameliorari suprinzatoare atat a simptomelor hepatitei B si C. Se administreaza cate 600 mg pe zi.
- refacere dupa infarct miocardic- administrarea de paducel dupa infarctul miocardic favorizeaza revascularizarea muschiului cardiac, stabilizeaza valorile tensiunii arteriale, ajuta la marirea calibrului vaselor de sange care alimenteaza inima. Se administreaza extractul de fructe si pulberea de flori de paducel, cate 200 mg din fiecare, de patru ori pe zi.
Exista si posibilitatea de a achizitiona extractul.
- bai:se foloseste un ceai obtinut din doi pumni de frunze si boabe de paducel, care se fierb in doi litri de apa. Se strecoara si se toarna in apa din baie, impreuna cu un pumn de sare marina.
Pielea, vasele de sange si circulatia sunt activate de catre principiile active din paducel, care au efecte benefice si asupra inimii si a sistemului circulator.
Se foloseste pentru :
- piele sensibila la frig – se face o baie fierbinte cu frunze si fructe de paducel, vreme de 15-20 de minute, dupa care se aplica pe piele un ulei de samburi de struguri.
- insomnie – se face o baie cu frunze si fructe de paducel, in care se adauga si 20 de picaturi de ulei de lavanda.
- sirop:Intr-un recipient din sticla prevazut cu capac, se pun alternativ un strat de fructe proaspete de paducel, tocate cat mai marunt, un strat de miere (fiecare cu grosime de aproximativ doua degete), ultimul strat find de miere. Se inchide ermetic vasul si se lasa la intuneric si racoare vreme de patru-opt saptamani. Dupa trecerea acestui interval de timp, se filtreaza continutul (samburii nu trebuie sa ajunga in preparatul final), iar siropul obtinut se trage in sticle inchise la culoare.
Este un elixir calmant pentru psihic si sistemul nervos, un excelent tonic cardiac si sustinator de efort. Se ia cate o lingura, de 4 ori pe zi, in cure de lunga durata.
Se foloseste pentru:
- circulatie periferica deficitara – la venirea sezonului rece, se face o cura de 60 de zile cu sirop de paducel, din care se iau cate 3-4 linguri pe zi.
- copii cu tulburari de comportament,
- batrani cu tulburari nervoase,
- armonizarea emotiilor declansate de sindromul menopauzal,
- tratamentul insomniilor,
- stari de nervoziutate,
- agitatie psiho- motorie;
Se administreaza cate 4- 6 linguri pe zi pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de mesele principale.
- Decoctul de ramuri si frunzede paducel se prepara din 2-3lingurite de frunze si ramuri bine maruntite, la o cana de apa, se fierbe 10 minute, apoi se mai lasa la infuzat jumatate de ora;
Se foloseste pentru :
- sub forma de comprese sau cataplasme pentru tratarea bataturilor,
- bai de piciore pentru combaterea edemelor si senzatiei de picioare obosite.
Toate produsele se culeg doar pe timp uscat, in zile insorite
Florile se recolteaza la inceputul deschiderii florilor, incepand cu a doua jumatate alunii aprilie.
Frunzele au o perioada de recoltare ma lunga, inainte, in timpul si dupa inflorire, pana in iunie- iulie.
Culesul fructelor se face la sfarsitul lui septembrie – inceputul lui octombrie, inainte de a da prima bruma. Fructele ajunse la maturitate, cu o coloratie rosie intensa (nu rozii sau de un rosu inchis), se culeg de pe crengi si se pun apoi in saculeti de panza sau de hartie.
Se usuca in locuri umbrite, ferite de umezeala, in strat foarte subtire (pe cat posibil fructele nu trebuie sa se atinga intre ele).
Procesul de uscare este destul de indelungat (1-3 saptamani) si se incheie atunci cand pulpa fructelor de paducel este total deshidratata si usor casanta, rupandu-se cand le desfacem cu un cutit.
Dintr-un kilogram de fructe proaspat culese rezulta, dupa uscare, aproximativ 300 de grame de fructe de paducel deshidratate.
Contraindicatii
Paducelul este un remediu preventiv cu actiune pe termen lung. Nu incercati sa tratati nici un tip de afectiune cardiaca in acest fel fara a cere sfatul unui medic. Dozele mari pot provoca ameteli: evitati sofatul dupa ingerarea plantei.
Femeile gravide si mamele care alapteaza vor folosi produsul numai cu avizul medicului.