STIMATI COMPATRIOTI=CONTRIBUABILI,mai vreti ca sa muncim si sa platim taxe pentru devoratorii de lux,inclusiv pentru Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,care a invatat de la “parintele “sau (Dan Voiculeascu), sa acopere precum pisica- hotiile din subordine, fraude cu subvenții și fonduri europene în stil barbar ???

  1. 666
  2. Preasfinţii care fură prin APIA,refuză să recunoască faptul că icoana (banului) pe care o pupă este idolatrie demonică, chiar daca activitatea infracţională a preotilor si a altor “ingeri” concesionari a fost protejată de conducerea DSVSA Suceava…  3. Potlogariile financiare ale angajatilor de la APIA,PNDR,Directii Agricole ,Silvice si alte directii si subdirectii ministeriale  se vad de la Breuxelles,dar nu din “Biroul Oval” al ministrului Daniel  Constantin….4 . Au fentat Regulamentul CE ...5 . Ministrul D.Constantin pompeaza bani furati in abonamente si in alte “dulcegarii” pentru revistele care nu rasufla un cuvint despre stingaciile hotiilor …6 . Sa mai scrim  sI in germana,poate vede si Parisul ...7 . Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

     

  1 . In zadar ne  macinam nervii cu morile de vint ministeriale,ca sforarii  isi vad de smenuit statul,fara sa pateasca nimic .Am scris despre cum fură banii contribuabililor   sfinţii PREOŢI  din Suceava şi SFINŢIŞORII de la APIA, creştini care, cred ei că dacă dau bani la popi, primesc iertare în schimbul cumpărării de icoane  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava au facut  cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni legate de admiterea la plată a unor cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafaţă sau în domeniul zootehnic, unor persoane fizice, juridice, parohii şi mănăstiri, ce nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate.

Fără a vă obosi cu prea multe găinarii, extrag doar câteva blânde fraze din comunicatul în care DNA explică începutul acţiunii!
„Pentru obţinerea ilegală de subvenţii în domeniul zootehnic, doctori veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) Suceava, în complicitate cu doctori veterinari concesionari, au înfiinţat exploataţii fictive de creştere a animalelor pe numele a diverşi fermieri, le-au înregistrat în Registru Naţional al Exploataţiilor şi în Baza Naţională de Date a ANSVSA, în vederea obţinerii pe nedrept de la APIA Suceava a primelor care se acordă producătorilor agricoli în cadrul plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic (PNDC), conform OUG 125*/2006, Ordinul MADR 920/2013.
Pentru îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate au fost modificate de respectivii doctori veterinari, în Baza Naţională de Date a ANSVSA – SNIIA, data înfiinţării exploataţiilor sau a mişcărilor de animale, în unele cazuri fiind utilizate exploataţii virtuale.
Astfel au fost solicitate/acordate în cursul anului 2013, subvenţii cu încălcarea legii şi s-au obţinut pe nedrept, fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene într-un număr de 246 dosare de acordare a sprijinului financiar (exploataţii agricole, asociaţii zootehnice şi întreprinderi familiale cu acest domeniu de activitate), precum şi unor parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava, ce nu desfăşurau activităţi agricole sau zootehnice (în anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare, iar în 2013 un număr de 213 dosare de subvenţii pentru parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava).

În aceste condiţii, angajaţii APIA Suceava au acceptat că cererile de acordare a subvenţiei să fie depuse şi semnate în locul fermierilor de doctorii veterinari, nu au solicitat că la dosar să fie ataşate documentele prevăzute de normele APIA, nu au verificat îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate şi nu au efectuat verificarea corectă a dosarelor conform obligaţiilor legale ce le revin (OUG 125*/2006), pentru a constata că titularii acestor exploataţii nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, fapt ce ar fi condus la neacceptarea cererilor şi neacordarea subvenţiilor solicitate.

  1. Preasfinţii care fură prin APIA,refuză să recunoască faptul că icoana (banului) pe care o pupă este idolatrie demonică, chiar daca activitatea infracţională a preotilor si a altor “ingeri” concesionari a fost protejată de conducerea DSVSA Suceava…

 

 

… prin neluarea măsurilor de verificare şi control cu privire la numeroasele sesizări formulate şi depuse pe parcursul anului 2013 la această instituţie. În astfel de împrejurări au fost depuse 239 cereri de subvenţii în domeniul zootehnic.Pentru o parte din aceste dosare, aprobarea cererilor a fost stopată ca urmare a verificărilor iniţiate şi solicitate de DNA ST Suceava şi nu ca urmare a constatărilor proprii a angajaţilor APIA CJ Suceava.

Totodată, aceiaşi funcţionari publici de la APIA CJ Suceava au gestionat defectuos dosare de acordarea a sprijinului financiar pe suprafaţă de teren, pentru cunoştinţe sau persoane cu funcţii politice, dar si bisericesti,fiind aprobate cereri pentru entităţile economice administrate şi reprezentate de aceştia din urmă. Astfel, pe baza unor documente conţinând date nereale, reprezentanţii acestor asociaţii au solicitat şi au obţinut, pe nedrept, fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi de la bugetul de stat pentru campaniile agricole 2010 -2013.

Având în vedere cercetările efectuate de DNA ST Suceava începând cu luna decembrie 2013, reprezentanţi ai APIA Suceava şi APIA nivel central au făcut o serie de demersuri astfel încât să facă dificile acţiunile de control ale persoanelor/institiţiilor abilitate ori au încercat să transfere responsabilitatea pentru prejudiciu, exclusiv în sarcina solicitanţilor subvenţiilor. De asemenea, în acelaşi context, medicii veterinari concesionari au falsificat documente pentru a induce în eroare echipele de control, i-au instigat pe fermieri la mărturie mincinoasă referitor la faptul că au deţinut animalele pentru care au fost depuse cereri de subvenţie, dar că între timp le-au tăiat şi consumat.

În cauză s-a dispus începerea şi apoi extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor:
– Acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinaţiei subvenţiei.
– Abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
– Înşelăciune.
– Dare de mită.
– Luare de mită.
– Spălare de bani.
– Folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene”.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii Suceava şi de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Lipseşte aportul celor de la PATRIARHIE.

  3. Potlogariile financiare ale angajatilor de la APIA,PNDR,Directii Agricole ,Silvice si alte directii si subdirectii ministeriale  se vad de la Breuxelles,dar nu din “Biroul Oval” al ministrului Daniel  Constantin

 

.Pina si subalternilor lui Jose Manuel Barroso nu le vina sa creada cum au fost deturnati banii alocati de Comisia Europeana!Din mormanul cu hotii o sa spicuim doar citeva,acoperite de Pile,Relatii Cunostinte (PCR) ministeriale.

Iar totul a iesit la iveala dupa ce un cetatean german a depus plangere penala, indignat fiind de inselaciunile facute de catre Agentiile de Plati din Romania care, din jongleriile pe cursul valutar, s-au ales cu milioane de euro intrate ilegal in conturi. In momentul de fata au loc anchete atat ale procurorilor romani, cat si ale investigatorilor europeni de la OLAF, insa complexitatea cauzei este una uriasa, mii de contracte asemanatoare urmand a fi acum reanalizate.

Sareau doar cu maruntis

 

Proiectul de la Mahmudia ar putea da peste cap toata metodologia de acordare a fondurilor europene

SRI, DNA si DLAF verifica acum cum a fost posibil ca, dintr-o simpla miscare de pix, functionarii Agentiilor de Plati din Romania sa deturneze practic sume fabuloase din fondurile nerambursabile alocate de catre Comisia Europeana catre proiectele derulate in Romania. Iar pentru a intelege cel mai bine cat de simplu, dar si cat de eficient a fost acest mecanism, este suficient sa redam, pe scurt, cazul cetateanului german Paraschiv Alfred Gabriel. Acesta, ca administrator al firmei SC Liance Tour SRL, a semnat cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Piscicola un contract privind acordarea unui fond nerambursabil de 200.000 de euro pentru constructia unei pensiuni de lux in Delta Dunarii, in localitatea Mahmudia.

Contractul de acordare a fondurilor nerambursabile prin intermediul APDRP

Conform prevederilor legale europene in vigoare, Guvernul Romaniei se obliga sa cotizeze cu 20% din suma totala, prin intermediul Agentiilor de Plati din subordine, in timp ce Comisia Europeana duce „greul”, cu 80%. Numai ca, dupa cum sustine in plangerea sa cetateanul german, atat acesta, cat si CE ar fi fost inselati de partea romana, prin fortarea cursului de schimb valutar, cu nu mai putin de 38.329 euro. Adica, din cei 40.000 euro pe care trebuia sa-i dea, statul roman a dat doar un maruntis de 1.671 euro.

Plangerea penala depusa dupa ce beneficiarul s-a prins ca a fost „facut” la schimbul valutar

Cum? Simplu: cand a luat banii de la Comisia Europeana, cursul de schimb valutar era de 3,6545 lei/euro, in timp ce, atunci cand a facut plata efectiva catre benficiar, pe data de 05.11.2012, APDRP a calculat cota de plata ce ii revenea la cursul de 4,5209 lei /euro. Si uite cum, in loc de 40.000 de euro, Agentia de Plati a scos din conturi doar 1.671 euro! Practic, APDRP a conditionat finantarea in lei pe care a primit-o de la Comisia Europeana, fortand un curs de schimb valutar prin care valoarea finantarii s-a depreciat cu o suma neta de 38.329 euro.

 4 . Au fentat Regulamentul CE

Plangerea penala depusa dupa ce beneficiarul s-a prins ca a fost „facut” la schimbul valutar

„Smenul” pare unul de-a dreptul grosolan, din moment ce art. 13 alin(2) al Regulamentului CE 883- 2006 prevede cat se poate de clar  modalitatile de plata si stabilirea cursului de schimb. Si atunci, cum se face ca in acest caz, ca si in alte mii asemanatoare, Agentiile de Plata au jucat cu doua cursuri de schimb, efectuand plata doar atunci cand le mai revenea de achitat doar ceva maruntis? Ramane ca procurorii care se ocupa de caz sa stabileasca misterul, ca si destinatia profiturilor uriase astfel obtinute. Mai ales ca oficialii Comisiei Europene au instiintat deja ca de la Bruxelles platile s-au efectuat integral si legal, urmand ca beneficiarii pacaliti sa se adreseze pentru recuperarea prejudiciilor institutiilor statului roman. Stat Roman care va dati seama ce „figura frumoasa” a facut la Bruxelles, mai ales ca Ambasada Germaniei la Bucuresti s-a implicat in acest scandal care se anunta a fi unul urias si care i-a surprins pana si pe investigatorii OLAF.

 5 . Ministrul D.Constantin pompeaza bani furati in abonamente si in alte “dulcegarii” pentru revistele care nu rasufla un cuvint despre stingaciile hotiilor

 

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii au instrumentat nouă dosare de fraudă cu fonduri europene și subvenții de la bugetul de stat în județele Timiș, Tulcea, Iași, Neamț, Brașov, Teleorman, Bacău, Argeș și Vaslui. Suspecții, fie falși fermieri, fie primari sau patroni care au uzat de acte false pentru obținerea banilor au fost cu toții trimiși în judecată la începutul acestui an sub acuzațiile de înșelăciune și fals în înscrisuri oficiale.
 
Alte proaspete hotii  “îngrășate” cu fonduri europene
Anul trecut, soții Tatiana și Vasile Saran, administratorii firmei SC WOOD GLASS SRL, din Brașov, au falsificat documente pentru a obține fonduri europene de la AFIR. Banii nu i-au mai văzut pentru că au intrat pe fir procurorii.

Între anii 2007 și 2009, Ioan și Mihai Bunduc din Andrieșeni, județul Iași, au folosit la APIA declarații și documente false și au încasat subvenții și fonduri FEGA de 151.557,06 lei pentru o pășune aflată, de fapt, pe domeniul public.

Între anii 2009 – 2011, Lenuța Nușa Chiriac, administrator al SC Turoag SA din Neamț, beneficiara proiectului finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala intitulat „Modernizare și extindere Hotel Roman” a folosit documente false și a primit 4.120.444 lei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Elena Cojocaru din Bacău, beneficiara proiectului finanțat din fonduri europene „Construire fabrică de lapte” în valoare de 15.692.430 lei, a depus la OFIR dosarul de licitații „Achiziții construcții/ Procedură selecție de oferte” , falsificînd documentele astfel încât să fie cu “dedicație” pentru SC Bavasim Com SRL, firmă controlată de soțul ei. Elenei Cojocaru i s-a virat în cont suma de 7.578.346,32 lei pentru o fabrică de lapte care n-a mai fost construită.

   6 . Sa mai scrim  sI in germana,poate vede si Parisul 

Ein deutscher Investor der von den rumänischen Behörden und von der EU Kommission betrogen wurde, reicht Strafanzeige gegen den jeweiligen Ämter und Institutionen für Betrug und Veruntreuung ein.

 

 

Infolge der Strafanzeige des deutschen Staatsangehorigen haben die rumänischen Behörden die Zahlungsordnung in den Projekten mit EU Gelder verändert, trotzdem werden aufwendige Überprüfungen folgen. Sämtliche Projekte aus der Zeit 2007 – 2013 müssen erneut analysiert werden. Der Potentielle Gesamtschaden der Bewerber kann Milliarden Euro betragen.

http://www.enational.ro/…/statul-roman-a-smenuit…/Vezi traducerea

-406054.html/” target=”_blank” rel=”nofollow” data-ft=”{“type”:41,”tn”:”E”}”>

 7 . Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

www.enational.ro

Potlogariile financiare ale statului roman sunt pe cale sa provoace un nou cutremur la Bruxelles, autoritatile de la Bucuresti fiind suspectate ca, pur si simpl

« Începând cu Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, care şi-a făcut stână în secret pe un teren donat de stat cu destinaţia de centru social şi terminând cu “pilonii credintei stramosesti” ai Ministerului Agriculturii, condus de Daniel Constantin, cam toţi fură orice şi scapă basma curată

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*