1 . Mortii si ciopirtitii MINERIADEI se intorc in morminte si cei vii trimbiteaza DEGEABA in pustia romaneasca :Băsescu o acuză in direct pe Kovesi că a îngropat dosarul Mineriadei; 2. Ion Cristoiu o atacă,din nou, pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, într-o postare luni noaptea pe facebook:

cccqqqq

3 De la lovitura de stat din 89,se joaca numai teatru pentru “COOOPii”!Ei fura, ei se judeca,si tot ei se reabiliteaza si se distreaza pe nervii amarastenilor ! Deci ,Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere instituțiilor statului confiscarea averilor marilor corupți , dar Burghezia Fesenista care a furat Toata Avutia Obsteasca (a tuturor amarastenilor) trage sforile tot in favoarea mafiotilor,caci economicul dicteaza politicul …
4 . Urma –pierde turma HOTIILOR,sau cum se pierde furtul Avutiei Nationale ,prin burghezia fesenista ,care a gasit solutii mai mari decit DNA!Si Adrian Porumboiu – o bolmojeste cu executarea “silita”: Tractoare, combine și semănători aparținând Grupului Racova au fost scose la licitatie

1 . Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a postat pe pagina sa de  Facebook -un videoclip din septembrie 2009 în care îi cerea răspicat procurorului general de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Şeful statului de atunci i-a cerut lui Kovesi să comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele revoluţiei şi daca există o speranţă că aceste dosare vor fi duse la finalizare, iar procurorul general a replicat că. depinde de ceea ce intelege Traian Băsescu prin speranţă şi a spus că dosarele vor fi judecate cu celeritate dar nu poate promite o soluţie.

Traian Băsescu: Ce se întâmplă cu aceste dosare de la domnul general Voinea, care, înțeleg, s-a pensionat. A vrut, n-a vrut să mai lucreze, nu mai știu, dar lasă o speranță că se va soluționa într-un sfârșit.

Laura Codruța Kovesi: Domnule președinte, depinde ce înțelegeți prin speranță. Am spus că vom soluționa cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluție. V-am promis că vom găsi o soluție și nici pot să îndrept ceea ce de 18 ani nu s-a făcut.

Traian Băsescu: Doamna procuror, cred că ați înțeles foarte bine ce v-am spus și am o rugăminte: nu mă confundați cu un ziarist căruia îi faceți o declarație. Vorbiți cu șeful statului, care vă spune așa: au murit 1600 de oameni la Revoluție, iar voi închideți dosarul. Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreți să spuneți, că vă impun o soluție? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați de cineva?”

Comments

Anunțul a fost făcut în fața președintelui României, premierului Victor Ponta, ministrului Justiției, șefilor din Consiliul Superior al Magistraturii și ai Curții Supreme, magistrați, demnitari și reprezentanți ai ambasadelor străine.

Kovesi a ținut să arate șase premiere în lupta anticorupție: cele mai multe dosare penale înregistrate, cele mai multe dosare de soluţionat, cele mai multe dosare soluţionate, cele mai multe rechizitorii, cele mai multe condamnări în dosarele instrumentate și cei mai mulți demnitari de rang înalt investigați.

2. Ion Cristoiu o atacă,din nou, pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, într-o postare luni noaptea pe facebook:

POSTAREA LUI ION CRISTOIU PE BLOGUL PERSONAL:
Ion Iliescu a fost salvat de la urmărirea penală de chiar Codruța Kovesi!
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind redeschiderea Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, a fost primită cu satisfacție de o parte a presei, definită drept anti-PSD ca o continuare a luptei împotriva FSN. Aceeași presă e însă și o cîntăreață a Laurei Codruța Kovesi, eroina Anticorupției din România.
Explicabil de ce descoperirea de senzație privind salvarea lui Ion Iliescu atît de la Dosarul Mineriadei, cît și de la cel al Revoluției a fost trecută cu vederea de o parte a presei noastre, cea care-și zice presă de deontologi și deontoloage.
La emisiunea lui Robert Turcescu de la Nașul Tv am discutat pe larg un document descoperit în arhive de Nicoleta Savin și postat pe site-ul Nașul Tv. Potrivit acestui document, Ion Iliescu a fost salvat de la urmărire penală de nimeni alta decît Codruța Kovesi, la vremea respectivă Procuror general al României. Mai precis, așa cum arată prima și ultima pagină din Rezoluția semnată de mînuța Codruței Kovesi, Dan Voinea, procurorul de caz în Dosarul Mineriadei, a dispus începerea urmării penale împotriva lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a făcut plîngere la Codruța Kovesi. Iar Codruța Kovesi a dispus pur și simplu NUP în dosarul instrumentat de Dan Voinea.

Dosarul, la care Dan Voinea lucrase mai mulți ani și care însuma peste 200 de volume, e trimis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General.
În 3 septembrie 2008, SUPC anunță decizia de Neîncepere a Urmării Penale a lui Ion Iliescu în Dosarul Mineriadei.
Explicabil:
Chiar dacă dosarul a fost preluat de la Dan Voinea, noii procurori de caz nu aveau competența unui procuror care investigase Mineriada timp de mai mulți ani.
Și astfel în Dosarul Mineriadei, Ion Illiescu are două NUP-uri!
Tot Laura Codruța Kovesi îl salvează pe Ion Iliescu și de la urmărirea penală în Dosarul Revoluției prin punerea NUP în 9 aprilie 2009.
Să zicem că Procurorul General Codruța Kovesi avea dreptate să dea ea NUP lui Ion Iliescu.
Dar atunci cum se explică Decizia Procurorului General Tiberiu Nițu din 5 februarie 2015 de infirmare a NUP-urilor anterioare, decizie confirmată de ÎCCJ, privind redeschiderea Dosarului în cazul Ion Iliescu?
Ceva nu-i în regulă în statul român poreclit și de drept. Aceeași persoană – Ion Iliescu – primește NUP în 2007 de la Procurorul General pentru ca peste 8 ani, să afle că NUP-ul nu mai e valabil.
Dvs. cum vă explicați aiureala asta?
Și-a vîrît coada politicul în ambele cazuri, atît în NUP-ul din 2007, cît și în Infirmare

3 De la lovitura de stat din 89,se joaca numai teatru neamului prost!Ei fura ei se judeca,si tot ei se reabiliteaza si se distreaza pe nervii amarastenilor ! Deci ,Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere instituțiilor statului confiscarea averilor marilor corupți , dar Burghezia Fesenista care a furat Toata Avutia Obsteasca (a tuturor amarastenilor) trage sforile tot in favoarea mafiotilor,caci economicul dicteaza politicul …

3
Instituțiile statului au reușit să recupereze UN FLEAC din suma de 347 de milioane de euro, dispusă spre confiscare de către instanțe, doar 30 de milioane.Șefa DNA a arătat că, într-un singur dosar, intervenția procurorilor a prevenit producerea unui prejudiciu de peste 105 milioane de euro.Procurorul șef al DNA , Laura Codruța Kovesi (41 de ani), a punctat ieri la bilanțul instituției că, pentru a realiza scopul legii penale, este important ca o persoană condamnată pentru corupție să nu își păstreze averea dobândită prin infracțiuni. „Hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA, în anul 2014, au inclus confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale în sumă de peste 310.000.000 euro, de trei ori mai mult decât în anul 2013. Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plătește medicilor din România într-un an”, a declarat procurorulșef al DNA.

Kovesi a arătat că, în 2014, valorile indisponibilizate au fost de peste 303 milioane euro, ceea ce reprezintă de peste 13 ori bugetul anual al DNA.

Solicitarea lui Iohannis

Klaus Iohannis a felicitat DNA pentru activitatea din 2014 şi a atras atenţia că recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opţională. El a arătat că DNA a funcționat cu motoarele turate în 2014. „Recuperarea prejudiciilor reflectă eficienţa luptei anticorupţie, situația din prezent în care gradul de recuperare este în cuantum de 10 la sută este inacceptabilă. Solicit factorilor decizionali să ia în serios această problemă, de importanţă deosebită,” a declarat Iohannis.

 

Confiscarea extinsă, cazul Voiculescu – Antena 3

Anul trecut au rămas definitive 210 hotărâri judecătoreșt, prin care instanțele s-au pronunțat cu privire la confiscarea și recuperarea de produse infracționale în sumă totală de 347.299.552 de euro.

 

Statul român avea de confiscat sau de recuperat, sub forma despăgubirilor civile, suma totală de 317.806.326 de euro (reprezentând 287.623.486 de euro- despăgubiri acordate unor autorități și instituții de stat, plus 31.622.591 de euro -sume supuse confiscării speciale, minus 1.439.751 de euro sumă recuperată în cursul procesului penal.

 

În plus, se mai arată în bilanțul DNA, instanțele au dispus „confiscarea specială” trei terenuri intravilane de 29.220 mp, 4.457 mp și 3.000 mp, situate în București, imobilul situat în Șoseaua București – Ploiești în suprafață 3140 mp”. Este vorba de terenurile și clădirile privind sediul ICA, blocul GRIVCO și sediul Antena 3.

Aceste imobile sunt confiscate în celebrul dosar al privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu (foto) execută 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. În acest dosar deja s-a recuperat jumătate din prejudiciu, circa 30 de milioane de euro.

Ponta: „La insolvență avem 10 miliarde de euro de recuperat

Premierul Victor Ponta a cerut ieri, la bilanţul DNA, sprijinul acestei instituţii pentru combaterea evaziunii fiscale, ca „un efort comun care se adaugă luptei anticorupție”. El a a felicitat DNA pentru anchetele împotriva magistraţilor corupţi, care au protejat evazioniştii. Premierul a susţinut că procentul de recuperare a prejudiciilor de numai 10% este „inacceptabil” și că este nevoie de o îmbunătățire a legislației.

 

Ilegalitățile din instanțe

„Trebuie să îmbunătăţim legislaţia şi să avem hotărâri mai rapide care să poată fi puse în executare. Aici nu e vorba doar de recuperarea prejudiciilor, că acestea să fac în dosare penale după ce se dau hotărâri definitive și irevocabile. Se întâmplă şi în alte cauze. La insolvenţă avem 10 miliarde de euro de recuperat şi nu avem hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile”, a explicat Ponta.

Ponta a spus că „bugetul de stat are de recuperat de la firmele din insolvenţă nu 300 de milioane de euro, ci 10 miliarde de euro. 10 miliarde de euro, care ar acoperi toate salariile, nu doar ale medicilor și ale procurorilor, și ale polițiștilor (..) De multe ori se întâmplă ilegalităţi atunci când din insolvenţă, o procedură legală şi întâlnită în toate statele civilizate, se trece de fapt în evaziune fiscală”. Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, ieri, la bilanțul DNA, că România nu a dus lipsă de legi, ci de instituții puternice care să le aplice pentru toți, fără părtinire și fără imunități. El a arătat că „Ministerul Justiției a promovat un memorandum prin care ne propunem ca, până la sfârșitul lui martie, să construim cadrul normativ necesar înființării unei agenții specializate în gestionarea bunurilor sechestrate și confiscate în procedura penală, specialiști din cadrul ANAF fiind deja detașați la minister pentru a lucra la acest proiect”. Astfel, agenția va fi un partener pentru procurori și instanțe.

 Între 5 și 8 % din confi scările dispuse de judecători se recuperează

Recuperarea prejudiciilor din dosare se dovedește extrem de greu de realizat. În prezent, sumele care intră în bugetul de stat sunt undeva între 5 și 8 % din cele dispuse de judecători. La această concluzie au ajuns mai mulți magistrați și oficiali ai statului care au participat, în decembrie 2014, la conferința „Cât recuperăm din bunurile provenite din infracțiuni”, organizată de Ambasada Marii Britanii și Expert Forum. Cornel Călinescu, directorul Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor (ONPCCRC), a arătat că, „în 2009, subiectul recuperării creranțelor nu exista deoarece nu se impunea de către judecători nicio măsură recuperatorie a prejudicului”. „Din 2012, Parchetul General a cerut performanță pe acest subiect și lucrurile au început să se miște”, a arătat acesta. Asta, în condițiile în care procurorii au descoperit că suspecții găsesc metode din ce în ce mai inventive să își ascundă avererea – de la vânzări fictive, la donații către rude sau bani tranferați în conturi deschise în state ce acceptă greu cooperarea cu anchetatorii români. În 2013, potrivit ONPCCRC, toate parchetele din România au constatat, prin rechizitorii, că bugetul statului a fost prejudiciat cu aproape 2 miliarde de euro. Pe anul 2013, au fost contabilizate din confiscări (fie ele speciale sau extinse) 7,6 milioane euro. La sfârșitul lunii martie 2015 urmează să fie operațională o agenție dedicată gestionării bunurilor sechestrate în cadru procesual-penal, în subordinea Ministerului Justiției. Noua structură va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale.

„Nu au contat poziția și banii din conturi

Laura Codruța Kovesi a arătat că, în 2014: „Nu au contat și nu contează banii din conturi, nu au contat și nu contează poziția socială sau forța financiară deținută ori controlată de cei pe care îi cercetăm”. Alte date prezentate de procurorul-șef:

  • DNA a solicitat Parlamentului încuviințarea arestării a 9 parlamentari și a formulat 12 cereri de încuviințare a urmăririi penale față de miniștri și foști miniștri.
  • Cei 86 de procurori care au desfășurat activități de urmărire penală au avut de soluționat peste 9.100 de cauze.
  • În medie, un procuror a efectuat urmărire penală în aproape 105 cauze.
  • Au fost întocmite 317 rechizitorii.
  • Peste 1.100 de inculpați au fost trimiși în judecată.
  • 1.130 inculpați au fost condamnați definitiv.
  • Au fost înregistrate peste 700 de cauze având ca obiect suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni în procedura de achiziții publice.
  • Au fost trimiși în judecată 35 magistrați și au fost condamnați definitiv 20 magistrați.
  • A crescut cu 78% numărul de sesizări primite de la cetățeni.
  • Numărul de dosare soluționate a crescut în fiecare an, fiind de peste 4.100 de dosare finalizate în 2014, cel mai mare număr de la înființarea DNA .
  • La sfârșitul anului 2014 mai erau de soluționat un număr de 5.000 cauze.
  • DNA se bucură de o încredere de peste 55%, cea mai mare încredere pentru o instituție din sistemul judiciar.
  • Intervenția procurorilor a prevenit producerea unui prejudiciu de peste 105 milioane euro.
  • Intervenția DNA a blocat retrocedarea ilegală a unor terenuri evitându-se prejudicierea statului cu peste 300.000.000 de euro.

4 . Urma –pierde turma,sau cum se pierde furtul  Avutiei Nationale  ,prin burghezia fesenista ,care a gasit solutii mai mari decit DNA!

Si Adrian Porumboiu – o bolmojeste cu executarea “silita”: Tractoare, combine și semănători aparținând Grupului Racova au fost scose la licitatie

  Diverse bunuri ale firmelor lui Porumboiu au fost scoase la licitație, suma lor de evaluare fiind de circa un milion de euro. Potrivit anunţului publicat pe site-ul ANAF, este vorba despre un număr de 97 de bunuri mobile ce aparţin societăţilor Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad şi Ilvas SA Vaslui care au făcut obiectul unei licitații publice, ieri, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui, conform Mediafax.

„Toate aceste bunuri au fost scoase la licitaţie în urma constatării pierderii valabilităţii eşalonărilor şi amânărilor la plată acordate societăţii Comprest SA Vaslui. Vânzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligaţiilor fiscale rămase nestinse. În fapt, societatea în cauză nu a respectat termenele de plată, suma lunară ce trebuia achitată la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de eşalonare la plată pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, începând cu 2011.

Omul de “arhi-afaceri”Adrian Porumboiu susţine că datoriile către bugetul de stat vor fi plătite şi bunurile scoase la licitaţie vor fi recuperate.

„În ultimii ani, firmele mele au plătit peste 350 de milioane de euro la bugetul de stat, taxe şi impozite. Grupul de firme este unul dintre cei mai serioşi contribuabili din ţară. Acum am întârziat până în 15 de zile cu plăţile şi s-au repezit să facă treaba asta. Pe 27 ianuarie s-a pierdut eşalonarea, au trecut 15 zile, iar în a 16-a zi au trecut la executare, când puteau să se uite mai bine în urmă şi să vadă ce sume au plătit fimele mele la bugetul de stat. Toate datoriile vor fi plătite, utilajele vor fi recuperate. Nu este o scuză, dar prin ce trec firmele mele trec 95% din firmele cu capital românesc. Cu toate greutăţile, societăţile mele vor funcţiona şi vor rămâne în picioare. Revirimentul se va produce cât de curând”, a precizat omul de afaceri Adrian Porumboiu.

Printre bunurile scoase la vânzare de Finanţele Publice se află autoturisme,   semănătoare, şi instalaţii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui etc

Firma Comprest are ca activitate transportul rutier şi realizarea de construcţii civile, industriale şi agricole.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*