1.Desi OFICIALII nostri sunt ocupati cu furtul Avutiei Obstesti ,fara sa ii doara nici in cot de necazurile Fermierilor, cei bulgari dar si polonezi se revolta în stradă pentru salvarea terenurilor; Numai Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii din Romania, nasul legii de vinzare a pamintului ROMANESC , acopera Legea vinzarii precum pisica : E prea târziu să mai facem ceva!!! 2. De ce ati impins Joenele noastre sa lupte de la egal la egal cu boii lor , grasi si indopati cu subventii barosane ? 3. Ca orice tradator, cei care dupa 1990 au reprezentat pe fermieri pentru decizii agro-comunitare , au primit comisioane sa mearga pe miinile lor, dar in defavoarea Fermierilor Romani

Revista Informatii Agrorurale va ofera ,fara bani,spatiul pentru publicat orice text si  oferte sau cereri la Anunturi Gratuite  pe www.informatii-agrorurale.ro
Adrian Porumboiu îşi expune contraargumentele la decizia APIA
4. Micii fermieri crescători de animale cer,dar Maria Sa,Ministrul D.Constantin si ai sai ,sunt prea ocupati ,ca sa mai  sustina  o Măsură specială în PNDR 2014 – 2020; …5- PE  Ministrul Agriculturii , Daniel Constantin , nu-l intereseaza  falimentul crescătorilor de porci,intrucit   acopera hotiile APIA-ale si alte   porcarii ministeriale ? 6. Domnule Ministru Daniel Constantin,daca ajutati casapirea septelului si importam lapte din Polonia la jumătate de preț,cine o sa va mai cotizeze salariile si mofturile de lux
7 -Dupa cum era de asteptat,numai in Romania iese fum degeaba,caci Adrian Porumboiu îşi aduce argumente JUSTITIARE la decizia APIA “Sentinţa” pusă de către APIA Vaslui se referă la încălcarea repetată şi intenționată de către Comcereal SA Vaslui a unei norme de eco-condiționalitate și anume SMR 7 – “Identificarea şi înregistrarea bovinelor”dar smenuirea fondurilor europene are  alta parere …

 1 .Dupa ce unele tari precum  Ungaria, Letonia si Slovacia   au găsit de cuviinta  să amâne liberalizarea pieței terenurilor agricole , Iscarioteanul României a pus cruce pamintului romanesc. Acum orice om va putea cumpăra cit pamint arabil,ingrasat cu singe eroic romanesc  ii vor muschii oricui. Strainii sunt asigurati ca nu au  nici o restricție ,asa cum ministrul Daniel Constantin a anunțat în emisiunea ”Realitatea la raport” -că Guvernul Român nu va face nici o solicitare-interventie  în acest sens.Dupa ce a stimulat contrastul dintre pretul imputurilor si pretul produselor agricole,dupa ce a pauperizat pe fermierii din Romania sa n u poata cumpara pamint,dupa ce a ingropat in dobinzi pe agrigultorii hraniti cu subventiile cele mai mici,ii lasa pe oameni descoperiti .Desi  liberalul Dan Motreanu a anunțat, într-un comunicat de presă, că își oferă sprijinul pentru ca România să ceară o prelungire a perioadei de tranziție, așa cum au făcut-o și alte state, precum Letonia, Ungaria, Lituania sau Polonia,D Constantin s-a opus

De ce ,spre exemplu,nici Fermierii din Polonia nu vor cu nici un preț ca străinii să le cumpere terenurile?

Prin noul  val de proteste din Polonia  fermierii s-au mobilizat în peste 50 de locații din toată țara cu sute de tractoare ,pentru a bloca   strazi si  autostrada care duce către Varșovia Si alti fermieri din tara au ingreunat traficul pe alte mari artere poloneze, iar grupuri numeroase de fermieri au pichetat prefecturile și Guvernul. Asta  pentru a bloca liberalizarea pieței terenurilor agricole .Agricultorii polonezi   cer  noi negocieri la Bruxelles, astfel încât străinii să nu poată să le cumpere agricultura națională.

”Așteptăm cu nerăbdare să avem o întâlnire cu premierul și să convingem Guvernul că problemele în agricultura națională trebuie rezolvate. La vom spune că dacă Polonia nu va deschide un dialog cu Uniunea Europeană, noi vom fi obligați să ne intensificăm protestele”, a declarant Edward Kosmal, președintele fermierilor din regiunea Pomerania.

Cerem introducerea unei legi care să protejeze pământul polonez de exploatarea de către capitaluri străine. Terenul agricol nu poate fi vândut societăților comerciale. Este parte a teritoriului Poloniei. Odată vândut, va fi pierdut” – se arată în comunicarea publică a fermierilor polonezi.

Fermierii polonezi VOR:
-Dreptul la proprietate – să se implementeze o legislație care să nu permită companiilor vestice să le cumpere terenurile, așa cum ar urma să se întâmple de la 1 ianuarie 2016, când, potrivit acordului de aderare și derogărilor ulterioare, piața funciară va fi liberalizată și în Polonia.
-Să se favorizeze vânzarea directă a produselor agricole neprocesate și procesate. În prezent, Polonia are una dintre cele mai restrictive legi privind comercializarea produselor din ferme, astfel că micii producători nu au nici o șansă să concureze marii jucători din piață.
-Legea arendei să fie modificată astfel încât prevederile contractuale să poată fi moștenite în mod legal de urmași.
-Să se interzică atât cultivarea, cât și comercializarea organismelor modificate genetic în Polonia.

 

 2. De ce ati impins Joenele noastre sa lupte de la egal la egal cu boii lor ,grasi si indopati cu subventii barosane ?

Adica,de ce ministrii si alesii neamului lor (destept) sa aiba subvenții mult mai mari decit fermierii nostri? Intentionat ati gindit asa,ca sa n e falimentati fermierii nostril , prin costul lor de producție mult mai mic,prin subventiile lor babane,prin fiscalitatea rationala .De aceea vati ales “reprezentanti “-papusari de ai vostri ,ca sa continuati politica de lichidare a economiei ,inclusive prin casapirea septelului .De aceea nu ati permis sa fie alesi fermieri destoinici in forurile representative .

 3.  Ca orice tradator,cei care dupa 1990 au reprezentat pe fermieri pentru decizii agro-comunitare , au primit comisioane sa mearga pe miinile lor,dar in defavoarea Fermierilor Romani 

De aceea vor dispărea si ultimii producători autohtoni .Astfel vom importa, produse finite,pentru ca acestea au un prêt bun si dau de lucru la oamenii lor,momiti sa-si paraseasca tara lor pentru un dolar gaurit in FUND …Nu vom mai importa nici lapte ,ca sa n u someze ei . Interesul companiilor multi-naționale este să elimine total pe fermierii români. Pe vremea când Napolact era încă o societate româneasca, fermele din zona acesteia primeau bani pentru achiziția de juninci, pentru investiții în tehnologie, care apoi erau returnați din prețul de vânzare al laptelui, fără alte dobânzi. Dar după ce au venit cei de la Friesland, au zburat toate facilitatile. În toate țările cu o agricultură dezvoltată din vestul Europei, fermierii lor au un statut privilegiat față de fermierul roman ….La noi fermierul este oaia neagra a economiei falite Sa mai amintesc de lipsa investițiilor ori de alte lipsuri?Cui ii pasa? Vorbim,glasuim singuri prin Pustia Romaneasca ,prin care pagubele depasesc toate pierderile din timpul celor 2 razboaie mondiale la un loc!.

 4.Micii fermieri crescători de animale cer,dar Maria Sa,Ministrul D.Constantin si ai sai ,sunt prea ocupati ,ca sa mai  sustina  o Măsură specială în PNDR 2014 – 2020; …

 

Federaţia Micilor Fermieri Crescători de animale, Deţinători şi Utilizatori de Pajişti – FMFCADUP – din România a facute demersuri pentru susţinerea sectorului în următorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În acest sens,   la sediul Federației a avut loc o întâlnire informală între proaspăt numitul secretar de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Ioan Uțiu şi reprezentanţii FMFCADUP.

 

FMFCADUP a expus acestuia principalele probleme ale momentului pentru micii fermieri, crescători de animale.
„Astfel s-a reliefat situația creată prin anularea subvențiilor pentru vaca de lapte și carne din zona montană defavorizată, prin lărgirea ariei de aplicabilitate la scara întregii țări și introducerea totodată a unor criterii de eligibilitate cum ar fi o producție de 4 000 litri de lapte/ lactație / vacă, care nu poate fi îndeplinită de nici o vacă din nici o zonă montană din Europa din cauza diferențelor evidente de productivitate a terenului din zona montană față de câmpie. Astfel se ia din alocările anterioare destinate micilor fermieri și se fac cadou marilor crescători de vaci de lapte fără a se propune o altă măsură de sprijin pentru crescătorii de animale din zona montană”, atrage atenţia Federaţia Micilor Fermieri.

În acest sens, FMFCADUP propune introducerea în PNDR-ul 2014-2020 a unei măsuri de sprijin pentru crescătorii de animale din zona montană prin acoperirea handicapului natural de productivitate al zonei montane și care să se acorde micilor fermieri cu până la 10 capete de bovine sau echivalentul în alte animale.„Propunerea noastră este de introducere în PNDR între măsurile de mediu a unei măsuri de sprijin a micilor crescători de bovine, între 2 și 10 capete, anume o măsură similară cu M211 din FNDER-ul francez, “Sprijin pentru acoperirea handicapului natural agricol al zonei montane”. Considerăm că efortul introducerii unei asemenea măsuri, precum și cuantumul este mic în raport cu efectele sociale și asupra ecosistemului montan”, se arată în documentul citat.

FMFCADUP a transmis şi ministrului agriculturii Daniel Constantin un memoriu în care explică problematicile micilor fermieri crescători de animale şi prezintă soluţiile propuse.

Federația Micilor Crescători de Animale, Deținători și Utilizatori de Pajiști – FMFCADUP – este o federație a asociațiilor profesionale și patronale ale crescătorilor de bovine, a micilor fermieri, în principal din zona de munte și colinară a României, ale căror interese nu sunt întrutotul reprezentate de federațiile mari în care se regăsesc mari crescători de bovine din zona de șes și cu care uneori nu au aceleași interese convergente sau chiar problemele micilor fermieri sunt complet diferite de cele ale marilor ferme

 

5. PE  Ministrul Agriculturii , Daniel Constantin , nu-l intereseaza  falimentul crescătorilor de porci,intrucit   acopera hotiile APIA-ale si alte   porcarii ministeriale ?

 4. Domnule Ministru Daniel Constantin,daca ajutati casapirea septelului si importam lapte din Polonia la jumătate de preț,cine o sa va mai cotizeze salariile si mofturile de lux!

 


 A) Ministrul Agriculturii (Daniel Constantin) se ocupă de “cumpărat”reviste agricole , ziare şi fiţuici naţionale şi provinciale , pentru a-i masca si ai duce trena porcăriilor , în timp ce porcii fermierilor grohăie a faliment
B)Considerăm că sta în puterea Guvernului României să aplice soluții prin care să protejeze producătorii din România…C) . Liderul Pro Agro, Alexandru Jurconi, GLASUIE DEGEABA PRIN PUSTIA MINISTERIALA,PENTRU CA este dirijat ignatul porcilor… D). Dumitru Constantin baga porcii in gura lupului si pe fermieri ii indeamna se exporte,”uitind “ca cheia este tot la Guvern si in mina Ministerului Agriculturii… E). Fermierii nu vor luna de pe Cer,dar piatra de moara ministeriala n-are un profesionist care sa o urneasca din locul ei …

A)

Desi scroafa romaneasca este moarta pe frontul razboiului tranzitiei ,din urma caruia  adunam pagube mai multe decit dupa cele doua razboaie mondiale,pe ministrul de pension,D.Constantin il preocupa porcariile voiculesciano-iliesciene…Asa se explica faptul ca le-a intors fundul cotizantilor la bugetul statului ,desi crescătorii de porci aveau programată o întâlnire pe  22 ianuarie, cu ministrul Daniel Constantin și cu secretarul de stat Daniel Botănoiu.

Opt fermieri, din județele Neamț, Cluj, Brașov, Galați, Ialomița, Sibiu, membri în Asociația Producătorilor de Carne de Porc, au bătut drumul să-i spună ministrului cu ce probleme se confruntă. Dar ministrul n-a mai avut timp pentru ei.

Oamenii au plecat supărați, spunând că nu vor mai călca pe la Minister.
“Măcar să ne fi spus cu câteva zile înainte: oameni buni, mai așteptați câteva zile, că noi mergem la Bruxelles și poate venim cu noutăți de acolo. Ne-a ținut pe toți într-o sală, unde era ocupat (ministrul Agriculturii n.r.) să discute cu cei de la Asociația Română a Cărnii”, declară Alexandra Stanca Tudor, director general APCPR. Crescătorii de porci au depus la Minister, încă de săptămâna trecută, o notă cu problemele pe care voiau să le discute.

“Sectorul cărnii de porc trece printr-o criză grea. Crescătorii așteptau o clarificare de la ministrul lor. În doar șase luni, din iulie și până-n decembrie 2014, fermierii noștri au pierdut 25 de milioane de euro pentru că prețul cărnii a fost din ce în ce mai mic. Despre măsura de sprijin 215, adică plăți suplimentare pentru bunăstarea animalelor în perioada 2015 – 2017, voiam să-i spunem ministrului că e discriminatorie. Fermierii noi nu pot solicita un astfel de sprijin. Ce se va întâmpla cu această măsură în 2017? Sunt doar câteva dintre probleme”, adaugă Alexandra Stanca Tudor.
Ministrul Agriculturii (Daniel Constantin) se ocupă de “cumpărat”reviste agricole , ziare şi fiţuici naţionale şi provinciale , pentru a-i masca si ai duce trena porcăriilor , în timp ce porcii fermierilor grohăie a faliment

Dacă D Constantin ar fi învăţat să asculte Glasul Fermierilor,încă de anul trecut ar fi fost salvaţi de la faliment.Dar n-a vrut să pună interesul naţional al porcilor mai presus decât porcăriile campaniei prezidenţiale .Şi iată că a rămas fără un răspuns profesionist Comunicatul de Presă APCPR-AFISS:
FALIMENT ÎN SECTORUL CREȘTERII PORCINELOR DIN ROMÂNIA
Continuă să scadă prețurile plătite fermierilor pentru porcii livrați la abatoare!
În perioada august – octombrie 2014 prețurile plătite fermierilor au scăzut cu 25% iar pierderile față de costurile de producție au ajuns în săptămâna 43 la cca. 136 lei / animal livrat.
Deși crescătorii de porcine din România nu au contracte directe cu Rusia, embargoul pentru carnea de porc provenită din Uniunea Europeană influențează în mod indirect piața cărnii de porc din România.
La sfârșitul lunii septembrie 2014, în UE se înregistra un excedent de cca. 370 mii tone de produse și subproduse din carne de porc, pentru care Comisia Europeană intenționează să activeze măsura stocajului privat.
În goana după soluții de livrare a excedentului de carne de porc, pe piața din România se livrează legal și ilegal cantități importante de carne de porc la prețuri nejustificat de mici. Fermierii din România sunt concurați puternic de intrările de carne din comerț intracomunitar, nu au unde să-și valorifice producția, deși consumul de carne și nici prețurile la consumator nu au scăzut.
După conferința de presă din data de 07 octombrie 2014, în cadrul întâlnirilor cu conducerea MADR și cu alte autorități, reprezentanții APCPR și AFISS au primit multe promisiuni. Până în prezent, nu s-a materializat nici una, prețurile scad în continuare sub efectul intrărilor de carne disponibile în statele membre UE și apreciem că, în cel mai scurt timp, peste 80 de ferme de îngrășare, construite cu fonduri europene, vor intra în faliment.
Riscul de faliment amenință și sectorul de reproducție, nevoit să taie animale valoroase de reproducție, a căror înlocuire ulterioară necesită și timp și fonduri substanțiale, făcând inutil programul de stimulare a fermelor de reproducție prin PNDR 2014 – 2020.

B)

 Considerăm că sta în puterea Guvernului României să aplice soluții prin care să protejeze producătorii din România. Guvernul poate să salveze efortul financiar făcut pentru dezvoltarea acestui sector cu importanță strategică pentru siguranța alimentară a populației.

Supunem atenției autorităților câteva forme de sprijin pe care le considerăm aplicabile pe termen scurt:
• amânarea plății TVA de 24% pe o perioadă de șase luni în perspectiva aprobării reducerii TVA la carne;
• cuprinderea în Bugetul anului 2015 a solicitărilor sectorului cărnii de porc privind reducerea TVA la 5% pentru carne și produsele din carne;
• eliberarea de urgență a adeverințelor pe Măsura 215 – “Plăți pentru bunăstarea animalelor” la nivelul de 50% din valoarea cererii de plată depuse de fermierii din Sesiunea I – anul III;
• acordarea de adeverințe și fermierilor care au depus cereri de plată în sesiunile II și III ale Măsurii 215 – “Plăți pentru bunăstarea animalelor”;
• eliminarea taxei pe stâlp pentru fermele de creșterea porcilor;
• intervenții la Comisia Europeană pentru urgentarea aprobării exportului de porci vii produși în fermele românești;
• reducerea numărului de puncte de frontieră prin care să fie permis comerțul cu porci vii și carne de porc, indiferent de tonajul mașinii.
Revenim cu apelul către Guvernul României, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Finanțelor Publice, să elaboreze în regim de urgență o schemă de sprijin financiar pentru perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015.
Consiliul Director APCPR Consiliul Director AFISS

 

C)

 PRIN PUSTIA MINISTERIALA se pierde glasul Fermierilor

„Solicităm Ministerului Agriculturii, să ne spună ce soluţii se vor adopta pentru a sprijini crescătorii de suine, care pierd în continuu bani, preţul de producţie fiind mult mai mare faţă de preţul de livrare a porcului la poarta fermei. În caz contrar, sectorul de îngrăşare va plăti un preţ mare prin falimentele fermierilor implicaţi în acest sector economic.
Pe lângă pierderile individuale ale celor care au investit şi care lucrează în acest sector, nu putem să neglijăm pierderile la nivel naţional prin transformarea întreprinzătorilor în şomeri, influenţe negative asupra balanţei comerciale, reduceri ale veniturilor statului din TVA, impozite, taxe”, a spus preşedintele Pro Agro.
O altă cerere pentru sectorul de îngrăşare a suinelor este rezolvarea problemei înscrierii în schema de sprijin a fermelor noi sau a celor care au mărit capacitatea cu peste 50%. Aceste scheme de ajutor au ca termen final 2016 şi se acordă pentru respectarea normelor de bunăstare a animalelor.

D)

Dumitru Constantin baga porcii in gura lupului si pe fermieri ii indeamna se exporte,”uitind “ca cheia este tot la Guvern si in mina Ministerului Agriculturii

FOSTUL Vicepremier(sic) propune stimularea exportului pe piețe terțe prin acordarea unei subvenții europene , respectiv majorarea prețului minim de intervenție, conform reglementărilor în vigoare.
„Propu;nerea lor de reducere a TVA sau de eliminare a TVA pentru o anumită perioadă nu este o soluție pe care o putem aplica mâine. Ea trebuie să fie reglementată de Codul Fiscal. În al doilea rând, repet, este o soluție la care eu aș apela în ultimă instanță
„Nu cred c-ar fi problema că-l plătim din bugetul de stat (ajutorul – n.r.), problema este că nu este o soluție europeană; ea poate crea distorsiuni pe piață, pentru că noi venim cu un sprijin, Polonia vine cu un alt sprijin și, atunci, ar putea apărea probleme legate de concurență.

E)

 Fermierii nu vor luna de pe Cer,dar piatra de moara ministeriala n-are un profesionist care sa o urneasca din locul ei …

„Vrem amânarea plății TVA la carne de porc de la 1 noiembrie pentru 6 luni și reducerea TVA la carne și produse din carne de la 1 ianuarie. Impactul bugetar la o primă analiză a măsurii de amânare la plată a TVA pe lanțul cărnii de porc trebuie să fie de aproximativ 100 de milioane de euro. Reducerea TVA pe lanțul cărnii de porc, de pasăre, oaie și vită de la 24% la 9% ar avea un impact asupra bugetului de circa 300 de milioane de euro. Scăderea temporară a încasărilor din TVA pe lanțul cărnii, indiferent de ce specie vorbim, va fi compensată rapid de scoaterea la suprafață a economiei subterane, de creșterea consumului datorită repoziționării prețurilor la raft, de scăderea fraudei fiscale în general, pentru că TVA este doar o măsură antifraudă, dar vorbim de impozit pe profit, de munca la negru, de plata tuturor taxelor”, a explicat in van Alex Jurconi…
Potrivit fermierilor din domeniu, în perioada august — octombrie 2014 prețurile plătite fermierilor au scăzut cu 25%, iar pierderile față de costurile de producție au ajuns săptămâna trecută la circa 136 de lei/animal livrat. Deși crescătorii de porcine din România nu au contracte directe cu Rusia, embargoul pentru carnea de porc provenită din Uniunea Europeană influențează în mod indirect piața cărnii de porc din România. La sfârșitul lunii septembrie 2014, în UE se înregistra un excedent de circa 370.000 de tone de produse și subproduse din carne de porc, pentru care Comisia Europeană intenționează să activeze măsura stocajului privat.
„Acel 2% din producția Uniunii Europene care mergea către piața Rusiei trebuie să se regăsească undeva. Trebuie să exite o formulă unde acel 2% va fi înghițit. Automat acel 2% reprezintă cu mult peste producția României. Piața se va autoregla în 6 luni. Ori se va găsi o piață alternativă, în afara Uniunii Europene, unde va merge acel 2%, iar acesta este puțin probabil, sau în 6 luni va exista o echilibrare a cererii și a ofertei, adică un faliment al sectorului creșterii porcului. Unde se va regăsi acest faliment? Se va regăsi în țările mai puțin dezvoltate, adică în România. În 6 luni, piața UE se va echilibra, dar din păcate se va echilibra prin falimentul celor mai puțin consolidați, adică a fermierilor din sectorul creșterii porcului din România”, a declarat Mironel Dascălu, vice-președintele Asociației Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin (AFISS).

 6. Domnule Ministru Daniel Constantin,daca ajutati casapirea septelului si importam lapte din Polonia la jumătate de preț,cine o sa va mai cotizeze salariile si mofturile de lux!

Reducerea efectivelor de animale, presiunea impusa de cantitățile de lapte din import ,prețurile imputurilor exagerate,dobinzile,pun un jug greu pe fermieri .Daca s-au lichidat atitea ceapeuri si iaseuri,de ce nu s-ar continua masacrarea efectivelor?Mai ales ca tinerii au fost alungati in lumea larga,iar cei ramasi sunt incurcati prin itele birocratiei cu proiecte aminate,cenzurate,respinse…Daca la noi unde 20 la sută din fermele românești au în exploatare mai mult de cinci vaci,dar sunt la cheremul unor guvernanti ostili,de ce in tari civilizate,precum Olanda, marile fabrici de lapte sunt ale fermierilor?Guvernantilor nostril le este frica de fermieri bogati si destepti si ii sunteaza in fel si chip.Am gindit cu picioarele in asa fel, incit să importăm lapte din Polonia la jumătate de preț.De ce nu va implicati pentru cresterea si uniformizarea subventiilor la noi?

7 -Dupa cum era de asteptat,numai in Romania iese fum degeaba,caci Adrian Porumboiu îşi aduce argumente “JUSTITIARE “la decizia APIA

Adrian Porumboiu îşi expune contraargumentele la decizia APIA
“Sentinţa” pusă de către APIA Vaslui se referă la încălcarea repetată şi intenționată de către Comcereal SA Vaslui a unei norme de eco-condiționalitate și anume SMR 7 – “Identificarea şi înregistrarea bovinelor”dar smenuirea fondurilor europene are  alte pareriTotusi…

B) “Justitiari”din Ministerul Agriculturii,Justitiei,din Parlament si din Mafia Globala au reusit sa-l scoata pe A.Porumboiu basma curata din acuzatiile fotbalistice !Si acum se depun eforturi uriase sa acopere smenuirea banilor publici din subventionarea vacilor morte la APIA,dar inviate in ograda lui Porumboiu! TOTUSI,DNA-ule,cind o sa dezvalui amarastenilor cum a devenit BOIER acest capitalist,prin “cumpararea “Avutiei Obstesti a amarastenilor ???

 2- Neregulile constatate la Ferma Târzii fac referire, potrivit reprezentanţilor APIA, la faptul că s-au primit subvenţii pentru animale care nu au fost declarate decedate……..3- Veste socanta primita de unul dintre cei mai mari milionari din Romania! A pierdut tot intr-o zi!……….4 –Cum s-a prăbuşit fostul club de fotbal al lui Porumboiu – 30 de milioane de euro datorii la stat, în 12 ani. Omul de afaceri: „Sunt minciuni sfruntate!”………5- Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

1- Reprezentantii APIA Vaslui l-au amendat cu Adrian Porumboiu cu 12 milioane de euro ca nu a inregistrat moartea a 206 vitei, intr-un registru national de profil. Functionarii Ministerului Agriculturii spun ca s-au incalcat repetat si intentionat normele de acordare a subventiilor, desi pe viteii luati de acestia in vizor nu se acorda subventii de la UE.   Nu e prima problema de acest gen pentru Porumboiu. Clubul de fotbal FC Vaslui e dator la stat cu  milioane de euro Alte vagoane de bani datoreaza multura,motiv pentru care scoate la vinzare ce are furat sau nefurat…

Practic, societăţii Comcereal SA i-au fost reduse retroactiv plăţile pentru anii 2012 (cu 20%) şi 2013 (cu 50%), a fost anulată plata pentru anul 2014 şi există probabilitatea anulării plăţilor pentru 2015, impactul financiar direct al acestor sancţiuni fiind de 12 milioane de euro.

‘În anul 2012, Curtea Europeană de Control, împreună cu ANSVA au efectuat un control la ferma de bovine de la Târzii, care aparţine societăţii Comcereal unde au fost controlate 801 bovine, din care 131 au fost descoperite cu nereguli. (…) În anul 2013, s-au verificat un total de 834 capete bovine, din care 185 au fost descoperite neconforme. Existând deja o sancţiune, s-a constatat intenţia, fiind vorba de un procent de neconformitate de 22%, care intră în categoria gravitate mare, iar potrivit ordinului 174/2013 al ministrului Agriculturii, fiind vorba de un procent mai mare de 20%, sancţiunea a fost de 50%’, a precizat Răzvan Arteni.

Directorul APIA Vaslui a mai spus că în anul 2014, DSVSA Vaslui a controlat ferma de la Târzii, fiind verificate 547 de bovine, dintre care 17 capete au fost descoperite cu nereguli, procentul de neconformitate fiind de 3%, cu gravitate mică. Potrivit ordinului 855/2014, prima repetiţie după o intenţie duce la excluderea de la plată pentru anul respectiv- 2014 şi anul următor – 2015.

2- Neregulile constatate la Ferma Târzii fac referire, potrivit reprezentanţilor APIA, la faptul că s-au primit subvenţii pentru animale care nu au fost declarate decedate

“Fătările erau înregistrate în sistem electronic în baza de date, dar decesele nu, pentru că, dacă declarau şi decesele în sistem, automat la noi, APIA, puteam vedea şi deceselor lor. Ei aveau un contract cu PROTAN-ul, o societate autorizată de ridicare şi distrugere a deşeurilor animale, care le ridica animalele decedate. Ei scoteau din registrul fermei animalul decedat dar nu mai actualizau baza de date în RNE, iar paşaportul animalului care trebuia predat imediat la ANSVSA, spre distrugere, rămânea tot în fermă şi, ulterior, se depunea pentru subvenţie la APIA’, a afirmat Arteni.

Acesta susţine că, pentru a dovedi cele spuse, are pentru anul 2014 o notificare către SC Comcereal SA Vaslui, în care se spune că anumite crotalii ale bovinelor nu corespund.

‘Ca răspuns la notificarea pe care le-am trimis-o, SC Comcereal SA ne transmite o notă prin care specifică că nu pot depune documente justificative şi, ca urmare, doresc retragerea lor de la plată, asta după ce ei, doi ani de zile, au primit subvenţii pentru aceste animale. Ce spune dânsul (Adrian Porumboiu n.r.) că erau viţei şi nu a solicitat subvenţii pentru ei nu este adevărat’, a explicat Arteni.

3- Veste socanta primita de unul dintre cei mai mari milionari din Romania! A pierdut tot intr-o zi!

 

Firmele unui dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Romania au fost executate silit de ANAF. Acum, multe dintre bunurile societatilor sunt scoase la licitatie. Este vorba de utilaje agricole, masini, macarale etc!

Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari investitori din agricultura romanesca, are mari probleme cu unele dintre firmele sale.

Gigi Becali si Adrian Porumboiu au facut multe afaceri impreuna in fotbal

Astfel, din cauza datoriilor catre Administratia Nationala de Administrare Fiscala, fostul arbitru international a pierdut foarte multe bunuri.

(P)Daca viata ta ar atârna de un fir de par, ti-ai dori sa folosesti Novophane! Descarca voucherul

Pe 19 februarie va avea loc licitatia bunurilor pe care ANAF a pus sechestru asigurator firmelor lui Adrian Porumboiu

Este vorba de o suma de aproximativ 5 milioane de lei, restanta catre fisc, bani pentru care ANAF a pus sechestru asiguratoriu, iar acum a scos la licitatie foarte multe dintre bunurile societatilor aflate pe numele lui Porumboiu (vezi facsimil – Comcereal, Ilvas, Comprest, Agrocomplex).

In aceste conditii, statul a scos la licitatie mai multe masini, utilaje agricole (vezi facsimil -pluguri, semanatori, tractoare, macarale etc). Licitatia va avea loc pe 19 februarie, la ora 10:00, iar cei de la ANAF spera sa recupereze din sumele datorate de firmele fostului sef de la SC Vaslui.


Avere de 140 de milioane de euro

Conform TOP 500 Forbes, in 2014, Adrian Porumboiu avea o avere estimata la 140 de milioane de euro (locul 17 in top). Cu afaceri in agricultura , zootehnie si panificatie, marele arbitru era unul dintre cei mai importanti investitori din agricultura romaneasca si detinea suprafete mari de teren in Moldova. Din pacate pentru el, in ultimul timp, business-urile sale nu au mai mers la fel de bine.
FC Vaslui primul care a falimentat

 

Adrian Porumboiu a iesit din fotbal

De altfel, in 2013, Porumboiu a iesit din fotbal si a renuntat la clubul SC Vaslui, astfel ca i-a cedat actiunile lui Ciprian Damian, finul sau. La scurt timp, intre cei doi a izbucnit un conflict, iar fosta vicecampioana a Romaniei, sufocata de datorii, a fost retrogradata si s-a desfiintat! Firmele enumerate mai sus, dar si altele care apartin familiei Porumboiu, erau creditoarele clubului de fotbal, iar multi oameni care cunosteau ce se intampla la echipa au spus ca sume importante din club s-au intors in aceste societati.

 

Citeste despre: adrian porumboiu , acte porumboiu , anaf porumboiu , porumboiu vaslui , faliment porumboiu

 

 

 

4 –Cum s-a prăbuşit fostul club de fotbal al lui Porumboiu – 30 de milioane de euro datorii la stat, în 12 ani. Omul de afaceri: „Sunt minciuni sfruntate!”

 

 

Sporting Club Vaslui a reuşit „performanţa“ de a acumula, în cei 12 ani de activitate, datorii de 85 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro numai la bugetul de stat. Despre datoriile care au devenit cunoscute săptămâna trecută, în timpul procesului de insolvenţă a clubului, Adrian Porumboiu susţine că „sunt minciuni sfruntate“ şi că „grupul meu de firme nu are nicio legătură cu această poveste a datoriilor la stat“. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şant… Milionarul Adrian Porumboiu (64 de ani) se confruntă cu probleme financiare uriaşe după ce, în ultimul an, pe rolul instanţelor au curs zeci de încuviinţări de executare silită pe numele firmelor sale.  În plus, în cursul săptămânii trecute, a avut loc la Tribunalul Vaslui primul termen după declanşarea procedurii de insolvenţă a clubului de fotbal finanţat, până în iunie 2013, de Adrian Porumboiu. Cu această ocazie, au ieşit la iveală datorii colosale în tabelul creditorilor: peste 85 de milioane de euro, dintre care 30 de milioane de euro reprezinză datoriile către Fisc. Cea mai mare parte din creanţele clubului, 36 de milioane de euro, reprezintă suma cerută de oficialii BCR pentru creditele contractate de societăţile lui Adrian Porumboiu, pentru care clubul de fotbal a fost folosit ca garant. Reprezentanţii băncii au înaintat în instanţe, în toamna anului trecut, peste 20 de cereri de executare silită, pe numele societăţilor milionarului vasluian, toate admise. Fiscul din Vaslui l-a păsuit ani la rând Datoriile către bugetul statului român ar putea însă să nu mai fie recuperate niciodată din cauza „blândeţii“ cu care latifundiarul a fost tratat ani la rând de către şefii Fiscului din Vaslui.  Detalii ale complicităţii între capii finanţelor locale şi Adrian Porumboiu sunt susţinute de către finul fostului arbitru, Ciprian Damian. Acesta, care de un an se află într-un conflict deschis cu Porumboiu, a fost lăsat să conducă echipa de fotbal din vara anului 2013, atunci când Porumboiu a susţinut, printr-o scrisoare deschisă, că s-a retras de la echipă. Fost poliţist de profesie, Ciprian Damian îi era alături lui Adrian Porumboiu de 15 ani, fiind considerat omul său de încredere, începând cu 2007, când a fost numit preşedintele clubului de fotbal. Potrivit lui Damian, totul a început în 2010, când Administraţia Finanţelor Publice Vaslui a dispus efectuarea unui control la SC Sporting Club SA Vaslui, unde firmele lui Adrian Porumboiu deţineau 80% din acţiuni. Finanţiştii vasluieni au suspendat însă controlul. Verificările au fost reluate abia în iulie 2013, la o lună după ce Adrian Porumboiu şi-a anunţat retragerea din sport, printr-o scrisoare deschisă. Ciprian Damian explică pe pagina oficială a clubului din Vaslui schema pusă la cale de şefii Fiscului împreună cu Porumboiu.   „La data de 5 decembrie (2013 – n.r.), decizia controlului fiscal a fost cruntă: peste 6 milioane de euro datorie la bugetul de stat în perioada 2005 – 2009, cand acţionarii clubului au fost firmele lui PA (Porumboiu Adrian – n.r.), sumă ce trebuia plătită la stat în baza contractelor de finanţare şi a declaraţiilor de susţinere financiară date în fata comisiilor de licenţiere ale FRF“, dezvăluie Ciprian Damian pe pagina oficială a clubului. Pe 6 decembrie 2013, reprezentanţii Finanţelor din Vaslui au anunţat instituirea de sechestru asigurator pe şase dintre jucătorii clubului pentru suma de 3.168.056 de lei, deşi suma imputată în urma controlului fiscal era de 25.994.085 de lei. „Dacă ANAF Vaslui ar fi instituit sechestru asigurator pe tot lotul, jucătorii ar fi putut fi vânduţi pentru că urma perioada de transferuri din ianuarie-februarie 2014, iar ANAF ar fi putut recupera, fără probleme, toţi banii, iar cum valoarea lotului era destul de mare, ar fi fost posibilă şi continuarea activităţii“, susţine Damian. Finul lui Porumboiu mai spune că responsabilii care au permis acumularea datoriilor uriaşe la club şi instituirea de sechestru pentru mai puţin de 8% din prejudiciul constatat în urma controlului sunt chiar din conducerea finanţelor vasluiene: Ion Pavăl, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vaslui, Mircea Adam, şeful compartimentrului executări silite pentru contibuabilii mari şi mijlocii din cadrul AJPF Vaslui, acesta din urma fiind cuscru lui Adrian Porumboiu. „Legături periculoase” Ciprian Damian prezintă într-o scrisoare deschisă mai multe înscrisuri olografe despre care susţine că sunt semnate de cuscrul lui Adrian Porumboiu, care ar fi întocmit către ANAF cererea de eşalonare a datoriilor în numele SC Sporting Club SA Vaslui.” În ce calitate, un functionar ANAF întreprinde activităţi în favoarea societăţilor pe care le controlaţi ? În acest context, la momentul controlului fiscal din anul 2011, finanţatorii au apelat la serviciile de specialitate ale dlui. jr. Coord. Comp. Juridic al AJFP Vaslui, Mircea Adam, pentru a primi consultanţă fiscală în vederea eşalonării la plată a sumelor datorate către bugetul de stat, de catre Sporting Club Vaslui. În birourile conducerii grupului Racova, dl. Jr. Adam Mircea a scris olograf cererea de eşalonare arătând că aceasta se va aproba de către conducerea AJFP Vaslui, societatea continuând activitatea.”, menţionează Damian în scrisoarea publică.   Damian susţine că atât şeful AJFP Vaslui, Ion Pavel, cât şi Mircea Adam, şeful compartimentului executări silite, au fost nelipsiţi din deplasările internaţionale ale echipei de fotbal, în tribunele VIP, fără a plăti vreun leu. Şeful Finanţelor Publice Vaslui, Ion Pavăl, şi-a anunţat retragerea din activitate la începutul acestui an, petrecerea ocazionată de ieşirea la pensie fiind organizată pe 20 ianuarie la hotelul lui Adrian Porumboiu. Reacţia lui Porumboiu: „O minciună sfruntată! S-a furat ca la balamuc!“ La scurt timp după publicarea pe www.adevarul.ro a articolului despre datoriile acumulate de clubul de fotbal care i-a aparţinut lui Porumboiu, milionarul din Vaslui a venit cu o declaraţie, pentru ”Adevărul”, precizând că ”totul este o minciună sfruntată”. Precizăm că jurnaliştii ”Adevărul” au încercat prin mai multe e-mailuri trimise către omul de afaceri, inclusiv pe adrese oficiale (de pe care, anterior, Adrian Porumboiu trimitea către presă comunicate) să ceară un punct de vedere asupra acestui subiect, însă niciun mesaj nu a primit răspuns.  Totuşi, Adrian Porumboiu ne-a prezentat, duminică seară, după apariţia articolului, varianta lui cu privire la datoriile acumulate de club, în 12 ani, atât până în 2009, când milionarul era acţionar majoritar al Sporting Club Vaslui, cât şi după acest an. Practic, din 2009, acţionar majoritar a devenit Ciprian Damian, însă finanţator a rămas Porumboiu, prin cinci dintre firmele sale.  „Sunt nişte minciuni sfruntate. Nu m-a contactat nimeni de la ”Adevărul”, autorul articolului putea să meargă la Registrul Comerţului pentru a vedea că, din 2006, Ciprian Damian este administratorul clubului, iar din 2009 a devenit acţionar majoritar. Grupul meu de firme nu are nicio legătură cu această poveste a datoriilor la stat, ci, dimpotrivă, avem de încasat de la club, atât eu, în nume personal, cât şi firmele mele, 30 de milioane de euro”, a declarat Porumboiu.  Omul de afaceri vasluian a mai precizat că ”din păcate, atunci când sunt în apropierea unor tranzacţii certe, apar dinspre cel care a condus clubul (Ciprian Damian – n.r.) tot felul de lucruri neadevărate. Este o minciună că nu s-au plătit datorii la stat timp de 12 ani. Din contră, din ceea ce ştiu eu, clubul a achitat la stat peste 20 de milioane de euro. Cu ce scop apar aceste aberaţii? E foarte simplu! S-a furat ca la balamuc, sunt documente la lichidator, care pot dovedi ceea ce susţin. Insist pentru toată lumea, pentru toată presa, să nu mai asocieze numele meu cu măgăriile şi furtul făcute de administratorul clubului. Am fost finanţator şi nu am decât de recuperat bani personal, dar şi prin firmele mele”.  Adrian Porumboiu mai susţine că prin ”aceste petarde de presă”, care privesc, în fapt, datoriiloe clubului de fotbal acumulate în 12 ani, datorii care au ieşit la iveală, săptămâna trecută, într-un termen privind procesul de insolvenţă al Sporting Club Vaslui, ”cineva crede că va muta atenţia de la problemele grave care au privit administraerea clubului. Eu şi firmele mele nu suntem decât într-o singură poziţie, cea de creditor. Porumboiu Adrian şi firmele lui nu au niciun ban de dat la stat, ci de luat. Avem contracte pe baza cărora trebuie să ne recuperăm banii, adică 30 de milioane de euro”.

5- Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

 

Conflictul izbucnit la FC Vaslui, între omul de afaceri Adrian Porumboiu, cel care a finanţat echipa de-a lungul anilor, şi finul său, Ciprian Damian, cel căruia i-a cedat echipa în vara anului trecut, contra unei sume modice este departe de a se fi încheiat. În ultimele zile acuzaţiile dintre cei doi au atinse cote greu de imaginat. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Război total între naşul Porumboiu şi finul Damian: FC Vaslui, scos la… Ieri după amiază, atât Adrian Porumboiu, cât şi Ciprian Damian au ieşit în conferinţe de presă, stabilite la aceeaşi oră, aducându-şi noi acuzaţii. După 15 ani de colaborare, cei doi şi-au aruncat din nou vorbe grele. În timp ce Damian susţine că a fost folosit de naşul său pentru a fi scos ţap ispăşitor pentru datoriile uriaşe ale clubului, milionarul a arătat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, că întreaga supărare a finului vine ca urmare a faptul că a fost descoperit un nou contract de administrare a acestuia, suspectat a fi falsificat. Fostul finanţator al FC Vaslui susţine că există diferenţe de conţinut între contractul de administrare al lui Ciprian Damian aflat la club şi cel înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).  Practic cele două documente sunt datate si semnate identic însă au conţinut diferit. În plus, cel înaintat FRF este semnat de Damian pe toate paginile, în timp ce documentul de la club este semnat de acesta doar la final.  „Sunt două contracte care au acelaşi număr, aceeaşi dată, dar conţinut diferit. Au aceleaşi semnături. Lucrurile sunt simple. Nu mă pot pronunţa. E un contract care nu e valid. Dacă aş fi avut calitatea de procuror sau expert în domeniu, aş fi spus că e un fals sau nu”, spune Adrian Porumboiu. Fostul finanţator al galben-verzilor a ţinut să clarifice situaţia sumei de 17 milioane de euro care ar fi intrat de la club în conturile firmelor sale. Porumboiu a negat vehement că s-ar fi întâmplat acest lucru, mai ales că FC Vaslui, în ultimii doi ani, a câştigat mai puţini bani decât se vehiculează: „Sunt aberaţii pe care cu greu aş fi putut să le imaginez. Am cerut la club informaţii legate despre suma aceea, dacă ar fi intrat peste 17 milioane de euro în conturile firmelor mele. Nici vorbă! Nici nu ştiau să adune banii care au intrat în club! Toată suma e de 11,8 milioane de lei pe doi ani. De unde să-mi retrag 17 milioane? Sunt duşi cu capul! Banii sunt din drepturile TV, transferuri de jucători. Oamenii ăştia au o problemă gravă. Mai bine e să faci ceva să poţi salva ce se mai poate face. Nu mi-e indiferent că Vasluiul nu va mai continua».” În privinţa datoriei de 288 de miliarde de lei imputată de Finanţele Publice clubului de fotbal, Porumboiu susţine că aceasta nu este justĂ şi că, în urma unui proces, echipa va avea câştig de cauză, invocând faptul că s-au reţinut asigurări sociale unor jucători străini care niciodată nu vor beneficia de şomaj sau pensie în România, pentru că şederea lor în ţara noastră este una temporară.  Adrian Porumboiu: „Un şantaj evident” „Vedeţi şi treaba cu Finanţele, care nu e de la un control definitiv. Se judecă, mai ales că multe cluburi au câştigat pe speţa respectivă. Clubul a plătit mulţi bani la bugetul statului, vă puteţi interesa la Fisc. Mi-am pus bunurile personale drept garanţie la Fisc, cu gândul că datoriile se plătesc. Cine mai face treaba asta? Sunt într-o situaţie în care nu înţeleg ce se petrece şi dacă oamenii mai pot fi numiţi oameni. Tot timpul am acceptat o formă de dialog. Putem să ne adunăm şi să găsim soluţiile cele mai bune când vine vorba despre un brand al judeţului, precum FC Vaslui. Cine sunt ei, să se comporte în maniera asta? Toate au la bază un şantaj evident. Sunt implicat într-un scandal fără niciun fel de suport. Cei care au făcut treaba asta o să se aleagă cu praful de pe tobă. Sunt imposibil de şantajat de oricine. Situaţia pe care o trăiesc nu e deloc fericită. După ce am susţinut financiar atâţia ani echipa, mă trezesc într-o situaţie pe care nu pot să o explic. Trebuie să recunosc că am făcut o greşeală impardonabilă când am zis că trebuie să ai încredere în oameni. Aşa s-a întâmplat şi cu avocatul, care trebuie să se te reprezinte pe tine. El trebuie să reprezinte doi deodată. Dacă ar putea, şi trei deodată. Se practică aici în disperare. Ba, mai mult, au tupeul să mai vină şi cu propriri, nişte lucruri pe care le trecem la şi altele. Ce s-a vehiculat sunt aberaţii”, a declarat Porumboiu în cadrul conferinţei de presă. Damian îl acuză pe Porumboiu că „nu mai are bani” În replică, în cealaltă conferinţă de presă, Ciprian Damian a afirmat că a încercat în mai multe rânduri predarea acţiunilor de la FC Vaslui către Adrian Porumboiu, însă a fost refuzat de fiecare dată. Ieri, Damian a anunţat că renunţă şi la pretenţiile invocate în contractul de administrare numai ca Adrian Porumboiu să îşi ia echipa înapoi. „Eu sunt om de onoare şi este a nu ştiu câta invitaţie de a va lua acţiunile înapoi. La acelaşi preţ cu care mi le-aţi vândut. Până la data la care trebuie susţinută licenţierea, respectiv 14 aprilie, este o simplă hârtie de semnat, are doar o singură pagină, durează cinci minute. Dar nu o veţi face, pentru că nu aveţi onoare”, a spus Damian. După ce Adrian Porumboiu i-a solicitat public să nu-i mai rosteasc- numele, pe toat- durata conferinţei de presă, acţionarul majoritar al SC Vaslui i s-a adresat cu “cel nenumit”. „Decizia de retragere bruscă a celui nenumit coincide, curios, cu reînceperea controlului fiscal la club, moment în care i-am solicitat, în cel mai serios mod, o rezolvare, răspunsul fiind invariabil: rezolvăm noi cumva. Decizia controlului fiscal: 288 de miliarde lei vechi. Pe cale de consecinţă, am notificat grupul de firme (cele aparţinând milionarului Adrian Porumboiu n.r.), răspunsul fiind: banii de finanţare s-au terminat, deşi tocmai virasem ultimele noastre venituri. Mă acuzaţi că am turbat din luna decembri, dar orcine din ţara asta care este notificat pentru o datorie de 266 miliarde lei vechi, cum ar proceda?  Dacă s-a uitat, eu vă reamintesc că figurez în contabilitatea Ulerom (societate ce aparţine grupului de firme ale lui Adrian Porumboiu n.r.) cu această sumă, fără să fi semnat nimic. A existat această tranzacţie? La ce v-a folosit? Lipsesc de undeva banii aceştia? Dacă da, de unde? Dacă da, de unde?”, s-a adresat public Ciprian Damian naşului său Adrian Porumboiu.   În ciuda acuzaţiilor grave pe care le aduce fostului finanţator al echipei, actualul acţionar majoritar nu a făcut niciun demers legal în acest sens. De ce a acceptat colaborarea cu Adrian Porumboiu, în condiţiile în care singur a afirmat că îi cunoaşte “stilul de intimidare” cu care lucrează, de 15 ani, este întrebarea la care Ciprian Damian nu a putut oferi un răspuns, la fel şi de ce a ieşit public cu astfel de acuzaţii abia după controlul Fiscului la echipa de fotbal. Damian susţine că nu a cheltuit niciun cent aiurea pe echipă şi că toate tranzacţiile s-ar fi efectuat numai cu acordul lui Adrian Porumboiu. Mai mult el a declarat în cadrul conferinţei de presă că fostul finanţator al echipei nu doreşte să îşi ia echipa înapoi pentru că “nu mai are bani”. “Domnule nenumit, spuneţi adevărul măcar în ultimul ceas şi veţi fi apreciat. Nu mai aveţi bani! Ba mai mult aveţi şi interdicţia de finanţare a băncilor” a mai afirmat Damian. Damian suspectat de interceptări ilegale În replică, Adrian Porumboiu îi cere actualului administrator să rezolve singur problema şi, dacă va găsi persoana care doreşte ca echipa să meargă mai departe, este dispus să renunţe la orice sumă de bani pe care o are de recuperat de la club: „Mai au timp să pună mâna şi să facă ceva pentru echipă. După aceea, pot să vândă. Vinde-l! Renunţ la orice sumă de bani dacă echipa merge mai departe. Să facă un efort!” În privinţa acuzaţiilor grave aduse de finul său, Adrian Porumboiu ameninţă că îl va da în judecată. „Când văd că se încearcă o manipulare grosolană si se spun niste lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea, nu voi sta lejer. Toate răspunsurile la aceste atacuri vor fi preluate de acum încolo de avocatii mei, nu avocat din acela care vine “Dă-mi banii”, după care se duce în partea cealaltă, joacă sârba în cărută cu trei fete. Ăia nu sunt… Vedem ce facem si cu ei. Cu de-alde ăstia sau de-alde astea”, a mai acuzat presedintele grupului de firme Racova. “Nu voi permite nimănui să-mi înjosească numele? Cine sunt ei? I-am crescut prost, au crescut pe lângă mine, n-am crezut că sunt caractere din astea. Când primea bani, Damian spunea “Săru-mâna” si acum dă cu toporul. Nu în mine, în echipă. E neplăcut. Si-a creat o aură din asta, că ascultă telefoanele”, a afirmat Porumboiu. De altfel, în cadrul unei alte conferinţe de presă, Ciprian Damian a făcut referi exacte la numărul şi durata unor convorbiri telefonice purtate de Adrian Porumboiu cu anumiţi ziarişti, acuzându-l pe finanţator că “dictează articole”.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*