1. In timp ce amarastenilor le plingi de mila, parla-guvernantii taie si spinzura! Iata tunurile din spatele retrocedărilor: 76 de terenuri din București și din 20 de județe au fost supraevaluate

 

Revista Informatii Agrorurale va ofera ,fara bani,spatiul pentru publicat orice text si  oferte sau cereri la Anunturi Gratuite  pe www.informatii-agrorurale.roda
2. Le Monde scrie că Iuda României a vândut bogăţiile ţării şi viitorul poporului în mâinile foştilor călăi şi a urmaşilor urmaşilor săi – Oameni legaţi de fostul regim communist care conduc şi astăzi România spre dezastru
 3 . “Părintele “spiritual al ministrului agriculturii (Daniel Constantin ),adică Voiculescu,este suspectat că şi-a însuşit un munte de dolari în decembrie 89-ca şi alţi calai  
4 . Liderul “Spiritual” al Ţării care înlocuieşte Lumina lumii (pe Issus)cu lumânări de rentabilizat fabrici preoţeşti,care ghemuie pe Infinitul Creator în icoane mute, surde ,limitate,pentru câştiguri mârşave,care manipulează pentru bani pe oamenii -mintind că iertarea, se obţine pe bani are salariul ruşinii  

1.  Pentru unele dintre terenuri, se arată în Raportul Curţii de Conturi, evaluatorii angajaţi de ANRP au stabilit preţuri chiar şi de patru ori mai mari decât cele reale.De exemplu, pentru un teren de peste 2000 de metri pătraţi din Sectorul 4, oamenii de afaceri Radu Dimofte, fost asociat al lui Puiu Popoviciu, și Liviu Cătălin Toderiță, fost broker, au primit despăgubiri de 2,8 milioane euro.

Iniţial, în decembrie 2009, terenul a fost evaluat la 5,1 milioane euro. O lună mai târziu, un alt evaluator scade prețul la 2,8 milioane euro. Inspectorii Curţii de Conturi susțin că şi această valoare, de aproape 1.400 de euro pe metru pătrat, era cu 1.000 de euro mai mare decât preţul pieţei.

Povestea terenului pentru care statul ar fi plătit 2 milioane de euro în plus începe în 2001. Anca Irina Apostolescu cere primăriei Capitalei recuperarea terenului. În 2006, Adrian Videanu aprobă restituirea.

După 4 ani, în 2010, pentru că nu putea recupera suprafaţa de teren, Irina Apostolescu cedează drepturile terenului către Radu Dimofte şi Liviu Cătălin Toderiţă. În mai puţin de un an cei doi oameni de afaceri primesc de la stat contravaloarea pentru terenul care ar fi fost supraevaluat.

 

Banii plătiţi de ANRP, un miliard de euro în patru ani, vin din bugetul de stat. Inspectorii Curţii de Conturi spun că sunt multe neclarităţi în dosarele soluţionate. Au fost oameni despăgubiţi de trei ori pentru o singură proprietate, iar alţii aşteaptă de ani de zile să îşi primească banii. Aceiaşi inspectori spun că 76 de terenuri din douăzeci de judeţe şi din Bucureşti au fost supraevaluate intenţionat .
Al doilea evaluator stabilit de ANRP este Rom Consulting S.R.L.

„Nu știu să vă spun, deloc să vă spun. Eu iau din zonă ofertele, mă uit la toate, le corectez. Iar eu, personal, nu am nici un interes să pun mai mare sau mai mică valoarea”, spune Neculai Nistor, acționar la Rom Consulting S.R.L.
Întrebat cum comentează faptul că există o diferență de aproximativ 1.000 de euro pe metru pătrat între ce a găsit Curtea de Conturi și evaluarea Rom Consulting S.R.L., Neculai Nistor răspunde: „Nu e în regulă dacă e așa. Înseamnă că e undeva o eroare materială”.

Situaţia se regăseşte în alte nouă cazuri din Bucureşti. Statul a plătit 2.100 de euro pe metrul pătrat pentru un teren din Calea 13 Septembrie. Valoarea reală, spune Curtea de Conturi, era, de această dată, de maximum 1.000 de euro.

De două ori mai mulți bani de la buget au fost plătiţi şi pentru un teren din Sectorul 1.

În Sectorul 2, terenul situat pe Calea Moșilor, la numărul 257, a fost evaluat, pe 12 decembrie 2008, la 1.368 de euro pe metrul pătrat. Asta în condițiile în care, spun inspectorii Curții de Conturi, nu ar fi valorat mai mult de 700 de euro.

Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit 10 terenuri din municipiile Cluj Napoca și Câmpia Turzii care nu au putut fi restituite în natură și pentru care s-au dat despăgubiri supraevaluate.

Pentru terenul de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 28, din Cluj Napoca, ANRP a acordat despăgubiri în valoare de 1.915 euro pe metru pătrat, deși valoarea reală ar fi fost de 593 de euro pe metru pătrat.

În Dolj, majoritatea terenurilor cu probleme sunt situate în centrul Craiovei. Pe un teren aflat în centrul orașului, momentan sediul unei firme private, ANRP a acordat despăgubiri mult mai mari decât valoarea reală. Statul român a plătit 590 euro/mp, deși terenul valora doar 270 euro/mp.

Raportul Curtii de Conturi a fost trimis, în 2013, Corpului de Control al premierului și DNA. O parte dintre problemele descoperite de inspectori sunt acum dosare penale.

2. Le Monde scrie că Iuda României a vândut bogăţiile ţării şi viitorul poporului în mâinile foştilor călăi şi a urmaşilor urmaşilor săi – Oameni legaţi de fostul regim communist care conduc şi astăzi România spre dezastru

 

2 . Acesti potopisti sunt peste tot: in Parlament, in presa, in administratie. Au fost informatori, au scris rapoarte, sau, mai rau, au facut parte din aparatul de represiune. “Am identificat peste 400 de suspecti de tortura si asasinate. Niciunul nu a fost pedepsit. In Romania, condamnarea comunismului a fost folosita doar prin prisma ratiunilor politice”, explica, in     Le  Monde , istoricul Marius Oprea, care conduce Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului. Ziarul francez publica, sub titlul “Otrava din vene”, un amplu articol despre teroarea din epoca Ceausescu, condamnarea comunismului si oameni suspectati de legaturi cu fostul regim, care conduc si astazi destinele tarii.

Metastazele fostului regim comunist au fost, in Romania, de o anvergura incomparabila in Europa, in afara celebrului Stasi est-german. Securitatea a patruns pana in fiecare element al societatii, sprijinindu-se pe informatori zelosi sau pur si simplu constransi (al caror numar este estimat la cateva sute de mii).

Le Monde scrie ca, cu Nicolae Ceausescu, autoproclamat “Geniul Carpatilor”, teroarea in Romania a devenit invizibila, dar prezenta peste tot: in total, 10.000 de persoane au fost executate in perioada comunista, fara niciun fel de proces.

“Experienta totalitara a Romaniei in acea perioada a fost unica”, explica, in Le Monde, Vladimir Tismaneanu, cel care a condus Comisia prezidentiala pentru studierea comunismului, in 2006. “Ceausescu a conceput Securitatea ca pe garda sa pretoriana, politia sa secreta, nesubordonata Moscovei”.

  • Povestea unui disident: Am aflat, dupa moartea sotiei mele, ca m-a turnat la Securitate

Vasile Gavrilescu, pe atunci un tanar electrician de 20 de ani, arestat pentru 22 de ani la venirea comunismului in Romania, dupa ce pusese bazele unei retele clandestine, le-a povestit jurnalistilor francezi experienta sa din temnita: “Am avut posibilitatea de a beneficia de o educatie frumoasa in inchisoare, unde am cunoscut fosti ministri, aristocrati, intelectuali, oameni veniti de la Sorbona sau Oxford”.

Iesit din inchisoare in 1964, a continuat sa fie hartuit de ofiterii Securitatii, care i-au facut viata imposibila. A incercat sa fuga din tara, traversand Dunarea, insa a fost prins pe malul iugoslav si predat autoritatilor romane contra unui vagon de sare, sfarsind prin a suferi a doua condamnare, de data aceasta pentru 7 ani.

La iesirea din inchisoare, isi cunoaste fiica nascuta la putin timp dupa ce fusese inchis si incepe sa scrie, pentru a se elibera de ura fata de regim.

In noiembrie 1972, ofiterii Securitatii ii perchezitioneaza apartamentul si gasesc manuscrisele ascunse pe fundul dublu al unui sertar, pentru ca, in 1985, dupa ce ii este retrasa cetatenia romana, sa se mute la Paris, impreuna cu sotia Aurora si cei doi copii.

Dupa Revolutie si moartea sotiei sale, in 1991, revine in Romania, unde, dupa ani de solicitari, reuseste sa isi vada dosarul de la Securitate, insumand 22 de volume si are un nou soc:

“Niciun adjectiv, nicio metafora nu poate descrie cu precizie ce a simtit Vasile Gavrilescu in acea zi. Dupa doar o jumatate de ora de rasfoit acel dosar, scriitorul a primit lovitura in plin: Aurora, sotia sa, semnase un angajament cu Securitatea in 1961, in timpul detentiei sale. Dupa eliberarea lui Vasile Gavrilescu din inchisoare, sotia sa a informat constant Securitatea in legatura cu deplasarile, scrierile si chiar gandurile si intentiile lui Vasile Gavrilescu”, scriu ziaristii francezi.

“Nu pot ierta si nu pot uita asta. Din fericire, sotia mea murise deja cand am aflat lucrurile astea”, a marturist Vasile Gavrilescu. Dosarul conţinea lista a 43 de persoane – prieteni, cunoştinţe, colegi si vecini ai lui Vasile Gavrilescu: “Toata lumea din jurul meu colabora, iar eu eram ca un peste in acvariu”, spune acum Vasile Gavrilescu.

El a publicat 17 carti, unele autobiografice, iar altele de poezie, pentru a descrie natura malefica a fostului “sistem tortionar”.

  • Iliescu, vechi cadru al Partidului Comunist, ales presedinte dupa Revolutie

Dupa Revolutie, scrie Le Monde, puterea i-a revenit unui vechi cadru al Partidului Comunist, Ion Iliescu, ales presedinte intre 1990 si 1996, dar si intre 2000 si 2004. “Iliescu nu a mers pe transparenta privind crimele fostului regim, ci a vrut ca acestea sa fie uitate. Fara a tine vreun discurs nostalgic, el a vrut pur si simplu sa intoarca aceasta pagina, sa o arda”, noteaza Le Monde.

“El poarta o mare responsabilitate. Nu avea niciun interes sa deschida Cutia Pandorei”, explica Alexandru Gussi, istoric si consilier al actualului presedinte, Traian Basescu. “Din contra, Iliescu sustinea ideea unei democratii originale, care sa se bazeze pe liniste”.

  • Crimele comunismului, in dezbatere publica abia dupa 10 ani de la Revolutie

Dupa 10 ani de tacere, trecutul s-a impus, in cele din urma, in dezbaterea publica. In 1999 a fost creat Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, care nu a obtinut, insa, si dreptul de a gestiona integral arhivele fostei Securitati, ce fusesera incredintate Serviciului Roman de Informatii.

Traian Basescu, ales presedinte in 2004, a luat doua decizii majore: a creat Comisia prezidentiala pentru studierea dictaturii comuniste, coordonata de Vladimir Tismaneanu, care a elaborat un raport de 800 de pagini despre crimele comunismului. In 2006, raportul a fost prezentat in Parlament, pentru condamnarea crimelor comunismului, aminteste Le Monde.

Ulterior, arhivele fostei Securitati au fost transferate la CNSAS, si asa au iesit la iveala primele nume de fosti colaboratori, ajunsi sa conduca astazi destinele Romaniei.

Ziarul francez aminteste de rasunatorul scandal in care a fost implicata Mona Musca, fost ministru al Culturii, acuzata ca ar fi colaborat cu Securitatea, oferind informatii despre studentii straini, carora le preda la Universitatea din Timisoara.

  • Comunismul, condamnat doar de forma in Romania

Intarzierea enorma si lipsa dorintei de a deschide arhivele fostei securitati este explicata de continuitatea acelorasi persoane din fostul regim la conducerea Romaniei, dupa Revolutia din decembrie 1989, conchide Le Monde.

Oamenii acestia sunt in Parlament, in presa si in administratie. Au fost informatori, au scris rapoarte sau, mai rau, au facut parte din aparatul de represiune, scriu ziaristii francezi. “Am identificat peste 400 de suspecti de tortura si asasinate”, explica istoricul Marius Oprea, care conduce Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului. “Niciunul nu a fost pedepsit. Condamnarea comunismului a fost folosita doar prin prisma ratiunilor politice”.

  • Dan Voiculescu: Nu ne intereseaza trecutul

Articolul din Le Monde se incheie cu o referire la Dan Voiculescu, “om de afaceri si politician, unul dintre cele mai controversate personaje ale Romaniei”. Proprietarul mai multor posturi de televiziune, personaj foarte bogat si influent, el a facut obiectul unei anchete a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, insa a contestat in instanta verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de CNSAS.

Contactat de Le Monde, atasatul de presa al lui Dan Voiculescu a oferit un raspuns concis: “Subiectul nu ne intereseaza, nu corespunde strategiei noastre. Trecutul nu ne intereseaza, nu e preocuparea noastra”.

3 . “Părintele “spiritual al ministrului agriculturii (Daniel Constantin ),adică Voiculescu,este suspectat că şi-a însuşit un munte de dolari în decembrie 89-ca şi alţi calai

 Flux 24 începe publicarea în serial a Raportului realizat în anul 2000 de către procurorii DIICOT şi ofiţeri ai Serviciului de Informaţii Externe (SIE) despre fondurile statului român dispărute în decembrie 1989 şi după. Detalii explozive: nume, adrese, tranzacţii. Un dosar ascuns, care acum la 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, trebuie să fie definitivat. Într-un fel sau altul.

În prima parte publicăm ce afirmau cu subiect şi predicat procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE despre Crescent si Dan Voiculescu, în prezent condamnat pentru o altă cauză.

Episodul 1 conţine concluziile procurilor DIICOT şi ofiţerilor SIE: Dan Voiculescu şi-ar fi însuşit între 150-300 milioane de dolari în decembrie 1989 şi în primele luni din 1990. Conform procurorilor şi ofiţerilor, Dan Voiculescu nu ar putea justifica 230 milioane de dolari, bani folosiţi în 1990 pentru crearea a 3 firme. De asemenea sunt menţionate toate detaţiile despre Crescent, vânzările de vapoare şi sedii în 1989 de către Dan Voiculescu.

Episodul 2, joi seară numai pe Flux 24, despre relaţia Dan Voiculescu-Mugur Isărescu.Absolut stupefiant!

Episodul 3, vineri seară, relaţia Dan Voiculescu- Teodor Stolojan.

Mai apoi vom merge pe urmele conturilor din străinătate. Unde este astăzi unul din cei doi care aveau grijă de conturile din străinătate ale ICE Dunărea? Îl vedeţi la tv…

În 2000, preşedintele Emil Constantinescu a cerut o anchetă privind fondurile ICE Dunărea, plecând de la Raportul SIE şi DIICOT pe care îl prezentăm acum.  DOSARUL DIICOT-SIE nu a fost finalizat nici azi. Prin republicarea Raportului cerem Procurorului General să redeschidă cazul şi să verifice suspiciunile la adresa lui Dan Voiculescu.

PRIMA PARTE A RAPORTULUI DIICOT-SIE DESPRE CRESCENT ŞI DAN VOICULESCU: ( SUBTITLURILE ŞI SUBLINIERILE NE APARŢIN)

CRESCENT ŞI AGENTUL PALESTINIAN AL LUI ARAFAT

Firma a fost creată de de Direcţia Securităţii Statului (DSS) la ordin pentru desfăsurarea de aport valutar special (AVS). Firma CRESCENT COMERCIAL &MARITIME, LTD a fost infiintată în Noiembrie 1980 ‘in oraşul Pireu (Grecia). La infiinţare, ca proprietar figura NADIA FOUD SANBAR, cu cetaţenie greaca. Pe tot parcursul funcţionarii firmei, proprietara a fost reprezentată prin procura de sotul ei MICHAEL FAUD SANBAR, cetaţean grec de origine libaneză, bănuit a fi agent al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) condusă de Yasser Arafat. Pe 8 ianuarie 1982, MICHAEL FAUD SANBAR depune la Oficiul ARGUS din Bucureşti o cerere pentru deschiderea unei reprezentanţe CRESCENT in România. Totodată solicită ca această reprezentantă să fie condusă de DAN VOICULESCU, în perioada respectivâ şef al serviciului Operaţiuni de aport special (AVS) din Intreprinderea de Comerţ Exterior VITROCHIM. După numai trei zile, pe 11 ianuarie 1982, Oficiul ARGUS emite autorizaţia provizorie de funcţionare a reprezentanţei CRESCENT in Bucureşti, iar la 1.03.1982 se deschide la Bucureşti reprezentata in România a CRESCENT COMMERC1AL &MARITIME LTD avându-l ca Director General pe DAN VOICULESCU. Imediat după deschiderea reprezentanţei din Bucureşti firma CRESCENT a inceput să deruleze operaţiuni de export realizând până la sfârşitul anului 1982 o cifră de afaceri de 100 milioane dolari. Între 1980 şi 1982 firma grecească CRESCENT COMMERCIAL &MARITIME LTD nu a avut nici un fel de activitate.Între 1982 şi 1989 toate operaţiunile firmei CRESCENT s-au rezumat exclusiv la cele derulate prin reprezentanţa acestei firme în România,În România, CRESCENT işi derula afacerile prin SOCIETE GENERALE, MISR ROUMANIAN BANK, MANUFACTURER’S HANOVER, FRANKFURT BUKAREST BANK, dar şi prin BANCA ROMÂNĂ DE COMERŢ EXTERIOR, CONT NR.47.11.285.350-2.

PROBLEME PENTRU SECURITATE. INTRĂ ÎN SCENĂ ENGLEZUL DIN AUSTRIA

În 1984, serciciile secrete greceşti îl pun sub urmărire pe FOUAD M. SANBAR având informaţii privind legăturile acestuia cu OEP. Conducerea DSS este informată de acest fapt şi decide să-l inlocuiască pe FOUAD S.ANBAR din calitatea de proprietar al CRESCENT. Existând operaţiuni comerciale în derulare şi fiind presată de timp, conducerea DSS ordonă infiinţarea rapidă a unei noi firme CRESCENT, in Cipru, al carei proprietar figurează JOHN EDGINGTON, cetăţean britanic cu domiciliul in Austria. Pentru siguranţă este numit Director General al firmei nou infiintate in Cipru tot DAN VOICULESCU.

DOCUMENTE ÎN ALB PENTRU DAN VOICULESCU ŞI SECURITATE

În momentul infiinţării noii firme CRESCENT, proprietarul fictiv JOHN EDIGINGTON i se cere sa semneze în alb un formular de transfer aI acţiunilor firmei care este parafat de reprezentantul CRESCENT în România, DAN VOICULESCU. În acest fel, DSS se asigura că îl poate înlocui în orice moment pe JOHN EDIGINGTON din calitatea de “proprietar” al CRESCENT Cipru prin simpla completare a formularului semnat în alb şi prin înregjstrarea acestuia la autorităţile cipriote. Din acest moment CRESCENT cu  FOUAD M. SANBAR încetează pană în decembrie 1989.DAN VOICULESCU notifică autorităţilor comerciale ale RSR că reprezintă interesele noii firme CRESCENT cu sediul in Cipru, Nicosia, 3 Thernistocles Dervis Street. Activitatea CRESCENT în România se intensifică, aceasta realizând până in 1989 cifre între 150 şi 200 milioane de dolari pe an. CRESCENT deschide nai multe filiale în Malta, Egipt, Marea Britanie, Austria şi SUA.

CUM A MOŞTENIT DAN VOICULESCU FIRMA CRESCENT DE LA AGENTUL PALESTINIAN

Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, pe fondul haosului creat şi al vidului de putere ce a urmat, dar şi al desfiintării DSS, DAN VOICULESCU, aflat în posesia formularului de transfer al acţiunilor CRESCENT Cipru semnat 1n alb de proprietarul oficial al companiei, JOHN EDIGINGTON, Îl contactează pe MICHAEL FOUAD SANBAR, fostul său partener, şi ii propune sa preia din nou firma CRESCENT în schimbul unui comision consistent. Acesta acceptă şi cei doi fac următoarea operaţiune: MICHAEL FOUAD SANBAR preia inapoi firma CRESCENT de la JOHN EDIGINGTON, dar semnează un testament prin care îl numeşte pe DAN VOICULESCU protector testamentar si lasă acestuia moştenire firma CRESCENT. (MICHAEL FOUAD SANBAR a decedat in anul 1995). Astfel, DAN VOICULESCU preia firma CRESCENT in mod oficial, putând dispune de activele firmei şi de banii aflaţi in conturile filialelor CRESCENT.

CUM A SCOS BANII  DAN VOICULESCU DIN CRESCENT

În ultima săptamână din decembrie 1989 şi în ianuarie 1990, DAN VOICULESCU închide toate filialele firmei CRESCENT, transferând sumele din conturile respective. Tot atunci vinde o serie de active ale CRESCENT printre care 4 vapoare (din cele 7 pe care firma le avea in proprietate), cladirea in care işi avea sediul filiala CRESCENT din Austria, precum şi altele de mai mica importanţă.

ÎNCĂRCĂTURA NAVELOR DIN DECEMBRIE 1989 ÎNSUŞITĂ DE DAN VOICULESCU

În momentul Revoluţiei din decembrie 1989 CRESCENT avea în derulare o serie de operaţiuni de export de tablă, ţevi şi oţel beton cu plata la 120 de zile de la livrare. Marfa exportată de CRESCENT era  livrată de ICE METAL EXPORT IMPORT şi de ICE DUNĂREA acestea fiind intreprinderile ce urmau să încaseze contravaloarea exporturilor. La expirarea termenelor de plată (februarie şi aprilie 1990) CRESCENT nu a virat nici o sumă de bani in conturile celor 2 intreprinderi româneşti cu care avea contracte de export. Astfel, nu există facturi, note de realizări, declaraţii vamale de export sau alte documente care să probeze plata încărcăturilor următoarelor nave plecate din portul Constanţa in intervalul octombrie decembrie 1989:

1.Nava RASELTINA, care a părăsit portul Constanţa la 5 octombrie 1989, cu 3.000 tone tablă având destinaţia SUA (contract CRESCENT);

2.Nava ILF0V, care a părăsit portul Constanţa Ia data cle 6 octombrie 1989, cu 1.670 tone ţevi cu destinaţia SUA (contract CRESCENT);

3.Nava MUNZUR, care a părăsit portul Constanţa la data de 9 octombrie 1989, cu 4.066 tone de oţel beton, având destinaţia Turcia (contract CRESCENT);

  1. Nava DIMIS, care a părăsit portul Constanţa la data de 11 octombrie 1989, cu 8.523 tone tablă, cu destinaţia SUA (contract CRESCENT);

5, Nava MUNZUR, care a părăsit portul Constanţa la data de 30 octombrie 1989, cu 3.940 tone oţel beton, cu destinaţia Turcia (contract CRESCENT);

  1. Nava CALAFAT, care a părăsit portul Constanţa la data de 3 noiembrie 1989, cu 7.934 tone oţel beton, cu destinaţia Egipt (contract CRESCENT);
  2. Nava TELEGA,care a părăsit portul Constanţa la data de 22 noiembrie 1989, cu 2.000 tone ţevi, destinaţia Canada (eontraet CRESCENT);

8, Nava FAGARAŞ, care a părăsit portul Constanţa la data de 11 decembrie 1989, cu 8.000 tone oţel beton, destinaţia SUA (contract SUA).

Înainte de Revoluţia din 22 decembrie 1989, firma CRESCENT realiza o parte însemnată din volumul exporturilor de ciment al RSR. Astfel, în 1988, CRESCENT a realizat 40% din totalul exporturilor de ciment ale României, adică 1.324.740 tone, iar in 1989, 26% din totalul exporturilor de ciment ale RSR, adică 493.227 tone. Tot acest volum de afaceri a fost realizat de CRESCENT prin intermediul ICE Dunărea in urma evaluării exporturilor de ciment corespunzătoare anului 1989 (serviciul 6), nu au fost identificate cazuri in care valoarea mărfurilor livrate să nu fi fost incasate de la partenerul extern. Debitele au fost stinse in toate cazurile prin achitarea anticipată a contravalorii produselor livrate, prin acreditiv (L/C), transfer bancar sau prin compensare. Există dovezi in acest sens: dosarele de facturi externe (pentru uz intern), dosarele financiare (disponibilităţi de plată), extrasele de cont şi notele contabile aferente.

AU FOST DETURNATE FONDURI ŞI ÎNAINTE DE 1989?

În cazul exporturilor de ciment intre ICE DUNĂREA şi CRESCENT se realiza un alt tip de acţiune.lntregul volum de afaceri era realizat fară dublarea actelor comerciale propriu ­zise cu operaţiuni AVS (aport valutar special), fapt ce contravine flagrant practicii ICE DUNĂREA şi naşte intrebări referitoare la avantajele reale ale părţii române. Această stare de fapt a permis realizarea unor importante deturnări de fonduri In lipsa unor contabilizări a acestora ca AVS conform regulilor epocii. Beneficiarul acestor acţiuni era firma care derula exportul, adieă CRESCENT. Astfel s-au identificat cazuri in care notele de protocol intocmite după incheierea unor negocieri comerciale intre CRESCENT Cipru şi ICE DUNĂREA (România) il menţionează pe DAN VOICULESCU drept ‘membru al delegatiei române’ (NC 5907 din 3-12-1987) sau chiar ‘membru al delegatiei ICE DUNĂREA’ (NC 1165 din 22-04- 1 989).

DIICOT ŞI SIE: DAN VOICULESCU ŞI-A ÎNSUŞIT ÎNTRE 150 ŞI 300 MILIOANE USD

În urma acestor operaţiuni de lichidare a filialelor CRESCENT, de vânzare de active, de însuşire din conturile firmei şi de neplată a ultimelor facturi, DAN VOICULESCU şi-a însuşit în primele luni de după Revoluţie o sumă totară cuprinsă intre 150 şi 300 milioane dolari. În a doua jumătate a anului 1990, CRESCENT a reinceput sâ deruleze anumite operaţiuni de export, activitate pe care a desfăşurat-o mai puţin de un an. în 1991, datorită imaginii publice proaste a firmei CRESCENT, DAN VOICULESCU hotărăşte să nu mai deruleze operaţiuni comerciale prin CRESCENT şi înfiinţează o serie de alte firme. La aceste firme apar ca acţionari fie foşti angajaţi ai CRESCENT ICE DUNĂREA: GHEORGHE ANCA RALUCA, NECULA GREORGHE, JIVU GEORGETA MARIANA, MIHAI LAZAR, VASILOIU VIRGIL, fie chiar firma CRESCENT COMMERCIAL & IvIARITIME COMPANY ca persoană juridică.

În 1991, DAN VOICULESCU infiinţează:

- GRIVCO SA (Grupul Industfial Voiculescu şi Compania) capital social 1.800,000.0001ei echivalentul a 9.700.000dolari la cursul BNR din decembrie 1991: 1851ei dolarul;

- BIOPROD S.A. capital social 27.5 3 3.940.000lei echivalentul a 149.000.000 dolari, la cursul BNR din decembrie 1991: 1.85 lei dolarul. (CRESCENT 20,55%);

- Corporaţia pentru Culturăşi Artă 1NTACT S.A. capital social 779.600.0001ei echivalentul a 74.500,000 dolari la cursul BNR din decembrie 1991: 185 lei dolarul. (CRESCENT 46,5995%);

DAN VOICULESCU nu a justificat niciodata capitalul social de peste 230 de milioane de dolari vărsat de el şi de partenerii săi la constituirea celor 3 firme.

EPISODUL 2, JOI SEARĂ, NUMAI PE FLUX 24: ROLUL NEFAST AL LUI MUGUR ISĂRESCU

4 . Liderul “Spiritual” al Ţării care înlocuieşte Lumina lumii (pe Issus)cu lumânări de rentabilizat fabrici preoţeşti,care ghemuie pe Infinitul Creator în icoane mute, surde ,limitate,pentru câştiguri mârşave,care manipulează pentru bani pe oamenii -mintind că iertarea, se obţine pe bani ,are cel mai mare  salariu

Înalt Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este egal în rang de salarizare cu preşedintele ţării. Şi primeşte pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. ÎPF Daniel este şi arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. Ca mitropolit mai primeşte 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop încă 7.120 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la 22.901 de lei (net), plătiţi integral de către statul român. O fi mult, o fi puţin?  Mai ales că hainele i le dă unitatea, mâncarea la fel, chirie nu plăteşte, întreţinere nici atât, iar transportul până la serviciu nu-l costă, că doar locuieşte peste drum.

În BOR sunt 53 de funcţii de înalţi prelaţi, asimilaţi cu înalţi demnitari publici. Care primesc salarii la acelaşi nivel cu miniştrii şi secretarii de stat.

BOR îşi permite această resursă umană, mai ales că n-o plăteşte din banii instituţiei, ci de la bugetul centralizat al statulu.

Numai personalul din Administraţia Patriarhală ia de la stat salarii în valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cât 300 de profesori universitari.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*