Clasamentul QS World University este un top anual al celor mai performante instituţii de învăţământ superior, publicat de o companie britanică.Patru universităţi din România s-au clasat între primele 250 într-un top mondial după specializări, toate la categoria “Limbi moderne”.
Clasarea este mai bună decât în anii trecuţi.Este vorba despre Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara, ambele pe locul 101, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj pe locul 150 şi Alexandru Ioan Cuza din Iaşi pe locul 201.
Clasamentul QS World University este un top anual al celor mai performante instituţii de învăţământ superior, publicat de o companie britanică.
Comparaţia se face ţinând cont de reputaţia academică a instituţiilor şi a profesorilor, precum şi impactul cercetărilor care se desfăşoară în universităţi.
2 -Cum reuseste Agricover sa creasca cifra de afaceri intr-o Romanie falita ?
“În 2014, am înregistrat o creștere de 22% a portofoliului de clienți și o diversificare a categoriilor de fermieri deserviți, cu focus pe cea a fermierilor de culturi speciale și de zootehnie. Totodată anul 2014 a însemnat o reașezare a structurii de business a Agricover pe două axe principale – agri-Business și agri-Finance, fundamentată de preocuparea noastră constantă pentru a susține fermierii în dezvoltarea activității și sporirea profitabilității acestora“, a declarat Ștefan Bucătaru (foto), director general agribusiness în cadrul Agricover. Cifra de afaceri Agricover pentru 2014 a crescut de la 1,1 miliarde lei la 1,3 miliarde lei, în ultimul an.
Pentru anul 2015, operațiunile de agri-Business se vor axa în principal pe asigurarea unor alternative de desfacere sigure pentru produsele românești, facilitând accesul fermierilor către unitățile de procesare locale și intra-comunitare. „Fermierii români trebuie să fie competitivi, atât pe piețele interne cât și pe cele externe – iar rolul nostru este acela de a stimula o funcționare eficientă și performantă pe întreg lanțul valoric și de a fi un motor de creștere și dezvoltare”.
Principalele repere care au marcat anul 2014
Platforma „Dor de Gust”, lansată în iunie 2014, reprezintă o soluție de valorificare sigură, constantă și eficientă a producției autohtone de legume și fructe. Prin acest program, peste 340 de fermieri și-au comercializat producția în marile rețele de retail și către industria procesatoare, însumând aproape 5 milioane de kilograme de produse proaspete.
Linia de business livestock, prin intermediul căreia Agricover asigură suport fermierilor din zootehnie atât prin siguranța desfacerii cât și prin plata rapidă a produselor și prefinanțarea ciclului de producție. A fost valorificată producția a peste 100 de ferme de porci, totalizând peste 180.000 de capete, iar achiziția și valorificarea de lapte către procesatorii din țară și din spațiul intra-comunitar a atins un volum de peste 37 milioane de litri.
Valorificarea de cereale și oleaginoase: Agricover a introdus mecanismul de achiziționare a cerealelor cu preț variabil, în funcție de evoluția post-tranzacție a prețului culturii respective pe MATIF. În baza acestui mecanism unii fermieri și-au ameliorat prețul de vânzare a recoltei anului 2014 cu până la 20%, față de momentul recoltei. În 2014, Agricover a achiziționat și valorificat peste 900.000 de tone de cereale şi oleaginoase.
Distribuție de inputuri: consolidarea portofoliului de clienți și facilitarea accesului celor peste 4.000 de parteneri fermieri la tehnologii pentru creșterea productivității a constituit principala preocupare a acestei linii de business.
Covera.ro, magazinul online al Agricover, comercializează peste 20.000 de produse specializate pentru fermă, casă și gradină. Și-a dublat numărul de clienți față de anul anterior. De asemenea, linia de business a urmărit dezvoltarea de parteneriate cu furnizori importanți pentru extinderea portofoliului de produse cu noi categorii precum piese de schimb și utilaje agricole, unelte și echipamente specializate destinate lucrărilor agricole.
Despre Agricover
Compania Agricover se autodefinește ca o platformă de soluţii integrate pentru agricultură, ce oferă o gamă completa de servicii şi soluţii tehnologice, create pentru a răspunde nevoilor reale ale clienţilor săi şi pentru a creşte performanţa acestora. Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţe, îngrăşăminte, motorina, produse fitosanitare, consultanţa tehnică de specialitate, solutii de finantare, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin pentru valorificarea productiei. Agricover are peste 600 de angajaţi.
Obiectivul strategic este asigurarea unei infrastructuri financiare, tehnologice, comerciale și operaționale care să asigure fermierilor alternative de dezvoltare eficientă, competitivă și durabilă.
În acest an, Agricover împlinește 15 ani de existență în agribusiness, de evoluție continuă și susținere a unei agriculturi moderne și performante prin soluțiile inovatoare dezvoltate.
Agricover a luat un credit de 10 milioane euro pentru finanțarea fermierilor, inclusiv pe proiecte europene
Pentru următorii șapte ani, International Investment Bank va credita Agricover Credit IFN cu 10 milioane de euro.
Banii vor merge spre finanțarea fermierilor, inclusiv pentru proiecte pe fonduri europene. Agricover vrea să crească creditarea cu 15% în acest an. În acest moment, IFN-ul are o expunere de 600 de milioane de lei pe agricultură și lucrează cu 1.700 de fermieri.
„În noul PNDR, IFN-urile sunt agreate să finanțeze proiecte europene iar băncile nu mai au o poziție de monopol”, a punctat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN. El a explicat că vor lansa noi credite în perioada următoare. „Finanțăm, nu discutăm, avem un apetit pentru risc, ceea ce este potrivit pentru agricultura din România”, a expus plastic Rekkers filozofia de creditare a Agricover.
Robert Rekkers a mai explicat că 75% dintre credite sunt accesate de fermieri pentru finațarea capitalului de lucru pe termen scurt iar Agricover intenţionează să lanseze produse de creditare pentru capital de lucru și pentru o perioadă de peste un an.
International Investment Bank a fost înfiinţată în 1970 şi are nouă membri: România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Mongolia, Vietnam şi Cuba. Acordul cu Agricover a fost semnat la Hotelul Radisson Blu din Capitală de Robert Rekkers și de Vladimir Liventsev, vicepreşedintele Consiliului băncii. La acest moment a participat și Ștefan Bucătaru, director general agribusiness Agricover.
Pentru creditare, Agricover lucrează cu 120 de milioane de lei capital propriu dar și cu împrumuturi de la bănci locale (în limită de 100 milioane euro) și de la bănci externe (35 milioane euro). Robert Rekkers a recunoscut că se uită cu mai mare prudență la creditele acordate fermelor de porci, având în vedere scăderile de preț din acest sector dar și la creditele pentru fermele cu vaci de lapte care se află într-o sitație delicată după eliminarea cotelor de lapte.