1. Cine vrea să facă bine, are de partea lui tot Universul

ccc

2. Strategie profitabilă…  3. Învinge numai cine îşi doreşte …  4. Sugestii pentru succesul tinerilor care vor să nu îmbătrânească…

1 .Nu eşti sărac dacă nu ai bani, ci dacă nu ai un vis măreţ, un ţel pe care să îl scrutezi.Când ai o viziune puternică, care te trage către ea – Tot Universul ţi se va alătura şi se înclină în faţa voinţei tale.Nu acceptă să fii victima, căci Tata te vrea învingător prin transfuzia Lui de Putere.Sărăcia nu este dată de lipsa banilor şi a lucrurilor materiale, ci de un mod de gândire falit.Prosperitatea nu înseamnă o abundenţă de bani şi lucruri materiale, ci e un mod de gândire.

Dacă vrei să devii bogat, nu mai primi sfaturi financiare de la oameni săraci.Bogăţia ta creşte exact în acelaşi ritm cu prosperitatea din conştiinţa ta.Trebuie să fii dispus să renunţi la cine ai fost, pentru a deveni cine eşti menit să fi.
Dacă tu nu investeşti în tine, eşti o marfa-afacere destul de proastă pentru oricine.Pentru a învinge în viaţă, înconjoară-te cu oameni îndrăzneţi, temerari.Banii n-aduc fericirea. Dar nici sărăcia nu o aduc.Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru cei săraci, flămânzi şi exploataţi e să nu-I laşi unde se complac…Când elimini oamenii negativi din viaţa ta, lucrurile negative se întâmplă mult mai rar.Renunţa la nevoia de a fi plăcut celorlalţi. Oameniilor de succes le repugnă mediocritatea.Pentru a-ţi descătuşa puterea, începe să crezi în ea.
Tratează oamenii pe care îi întâlneşti astăzi, ca şi cum ai muri mâine, ca să nu-I ai pe conştiinţă pentru vreun rău făcut, şi asigură-te că mori cu mai multe amintiri împlinite decât cu vise.

2 . Strategie profitabilă…

Cea mai rea strategie din lume, constă în faptul că oamenii îşi vând timpul în schimbul banilor. Practic, ei ramam fără timp. Dar nu e mai bine să “pierzi” bani, adică să investeşti responsabil, pentru a câştiga? Un grup restrâns de persoane – 3% din populaţie învaţă secretul de a investeşti bani ca să câştige. Numai că ei dacă nu sunt informaţi în domeniu şi nu primesc sfaturi bune… îşi pierd adesea banii. Pentru ca să câştige prin această strategie, trebuie să o studieze permanent, ori să aleagă consilierii financiari cu foarte multă grijă. Deşi e folosită de numai 1% din populaţie, cei care o aplica câştiga 96% din totalul banilor. Există o singură condiţie necesară şi anume curajul. Trebuie să nu te mai îngrijorezi de ceea ce gândesc alţii şi să te concentrezi pe ceea ce tu gândeşti profitabil. Aceasta este metoda prin care îţi multiplici timpul prin eforturile altora, şi câştigi.

3 . Învinge numai cine îşi doreşte

E foarte important să înţelegi că din clipa în care îţi vei stabili cu toată seriozitatea un scop important, trebuie să-ţi asumi toate riscurile. Rău este că marea majoritate a oamenilor se feresc toată viaţa să-şi asume vreun risc din cauza fricii de eşec. Veşnic îngroziţi că nu vor reuşi, că vor pierde, că vor da greş, mulţi preferă situaţia în care se complac leneşii, pe care o cunosc şi nu vor să o schimbe. Aceştia sunt abonaţi ai eşecului, dacă nu-şi asumă nici un risc, resemnându-se să trăiască o viaţă neîmplinită. Teama asumării riscurilor face parte din procesul învăţării la care este supus fiecare copil pentru a se adapta societăţii. Evident asumarea unui risc în mod conştient, este de căpătâi, ceea ce înseamnă să analizezi situaţia, să te pregăteşti pentru a acţiona şi să-ţi învingi teama prin cultivarea unei imagini mentale a succesului. Nu contează cât de nebunesc pare visul tău, nu contează nici dacă tu crezi uneori că nu e decât o fantezie deşartă, este absolut sigur că-l poţi transforma în realitate. Afirmă-ţi îndrăzneţ visul şi apoi treci la îndeplinirea lui. Aminteşte-ţi permanent uriaşul potenţial de care dispui şi că eşti capabil să fii, să faci şi să ai tot ce-ţi doreşti. Trebuie să acţionezi, nu doar să încerci sau să mai aştepţi să-ţi realizezi visul. Vizualizează-te ca un om curajos, care îşi asumă conştient riscuri, şi repetă-ţi mereu:, Pot să fac asta”. Dacă vei citi biografiile unor oameni care au avut realizări măreţe în viaţa lor, vei descoperi că toţi, fără nici o excepţie, au avut de înfruntat destule obstacole şi de depăşit destule eşecuri care ar fi putut să-i sperie şi să-i facă să renunţe.
Dar ei au perseverat, şi-au urmat visul, au reuşit. Dacă ar fi abandonat cursă, n-am fi auzit, niciodată de ei. Hotărăşte-te chiar acum să îţi asumi în mod conştient riscurile necesare şi să devii BIRUITORUL care ai fost planificat să fii.

4. Sugestii pentru succesul tinerilor care vor să nu îmbătrânească

Înainte de a lua o decizie, acordă-ţi timp să gândeşti. O persoană care nu gândeşte înainte de a acţiona va lua decizii proaste, pe care le va regreta.
Fiecare nouă zi, este un nou început „Începe să trăieşti şi trăieşte fiecare zi ca şi cum ar fi o altă viaţă”, predica filosoful Seneca. În cazul în care te simţi învins, rănit, furios, nu lăsa să se răsfrângă asupra zilei de mâine, asupra semenilor. Opreşte efectul de domino înainte ca micile dezamăgiri să se transforme într-o criză majoră.
Stabileşte un orar, program, un scop „Dacă o persoană nu ştie încotro navighează, niciun curent nu este favorabil”, este un alt citat al filosofului Seneca. Fă în fiecare dimineaţă o listă cu obiectivele pe care le ai în ziua respectivă. Astfel, vei fi mult mai determinat să le duci la bun sfârşit… cei care şi-au notat obiectivele şi strategiile pe hârtie săptămânal au avut o rată de succes de 76%, pe când cei care nu au făcut acest lucru au reuşit ce şi-au propus în proporţie de 43%.
Răbdarea e de aur „Niciun lucru grozav nu apare peste noapte. Dacă îţi doreşti o smochină, îţi voi spune că trebuie să aştepţi. Las-o întâi să înflorească, apoi să se coacă şi abia apoi mănânc-o”, spunea Epictetus, filosof grec stoic.
Mulţumeşte-te cu tot ce ai. Un înţelept este mulţumit cu tot ceea ce posedă, fără a-şi dori ceea ce nu are”, spunea Seneca. Psihologul Shawn Anchor, de la Harvard, a demonstrat că o gândire pozitivă creşte nivelul de dopamină, care creşte, la rândul lui, nivelul de performanţă şi fericire.
Fii împăcat cu moartea, mai ales a tuturor celor nedorite… „Învaţă a muri! Cine învaţă să moară frumos, scapă de robia pământească…

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*